Már nincs börtönben az a férfi, aki bántalmazta, és meg akarta erőszakolni a futónőt

Már nincs börtönben az a férfi, aki bántalmazta, és meg akarta erőszakolni a futónőt

Megszüntette a Fővárosi Törvényszék annak a 37 éves budapesti férfinak a letartóztatását, aki október 14-én meg akarta erőszakolni a budapesti Jászberényi úton Makai Viktóriát. H. István ügyvédje, Vidákovics Béla Zsolt a 24.hu-nak azt mondta, hogy a másodfokon eljáró bíróság helyt adott az előkészítő ülésen lévő fellebbezésüknek és a régi büntetőeljárásban házi őrizetnek hívott bűnügyi felügyelet alá helyezte ügyfelét. Ez azt jelenti, hogy a férfi csak bírói engedéllyel hagyhatja el az otthonát.

Emlékezetes, tavaly novemberben támadta meg a futónőt H. István, akit aztán a saját lakásában fogtak, és a rendőröknek az elkövető felesége nyitott ajtót. A támadó azzal védekezett, hogy az elmúlt 20 évben nem ivott alkoholt, és a munkahelyi buliban elfogyasztott mennyiségnek ilyen hatása lett.

Makai Viktóriának az este egy kicsit másként festett.

„A futónő később elmesélte, hogy mindössze pár száz métere volt már csak hátra, amikor észre vette, hogy valaki követi. Feszélyezte a helyzet, ezért jobbnak látta, ha elengedi. A nyomában loholó férfi azonban nem ment el mellette, hanem a földre rántotta. Amikor az áldozat felállt, és próbált segítségért kiáltani, a támadó befogta a száját, majd leütötte a vergődő asszonyt. A nő ismét a földre zuhant, megpróbált kiszabadulni, de ekkor a férfi megint ököllel ütötte az arcát. H. István aktust akart, és a hajánál fogva húzta a nőt egy kietlenebb részre. Ráparancsolt a rettegő bántalmazottra, hogy feküdjön a hasára, eközben pedig megszabadult a ruháitól. A férfi ezt követően kétszer is kísérletet tett arra, hogy megerőszakolja Makai Viktóriát. Ám nem volt merevedése, ezért ez végül meghiúsult. Ekkor ért oda a többgyermekes anyuka férje, aki véget vetett a támadásnak"

- nyilatkozta korábban az ügyben eljáró X. Kerületi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka, Oláh Dávid.