Megússza a börtönt Makai Viktória támadója?

Szerencsére erre kicsi az esély.

Jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott H. István, aki október 13-án a főváros X. kerületében megtámadta, megverte és kis híján megerőszakolta Makai Viktória futónőt. Szakemberek most azt vizsgálják, a tudatmódosító szer hatására fennállt-e a kóros, patológiás részegség – írja a Bors. Ez azzal jár, hogy az ember olyat tesz, ami alapvetően ellentétes az alap jellemvonásaival, a személyiségével, így büntethetőséget kizáró tényezőnek minősül – ezt már a TV2 Tények című bulvárműsorában tette hozzá egy szakértő. Ugyanakkor – teszik hozzá –

igen ritka, hogy ilyet állapítsanak meg.

H. István büntetlen előéletű, családos ember, aki ismerősei szerint képtelen lenne egy ilyen cselekedetre – ez megerősíti a kóros részegség lehetőségét. Viszont a megtámadott futónő arról számolt be, hogy a férfi arról beszélt neki: van fegyvere, és már ölt embert.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Makai Viktóriát pár száz méterrel futása vége előtt támadta meg H. István, aki ez céges buliból ment hazafelé. Amikor a nő mellé ért, nem ment el mellette, hanem a földre rántotta, majd ütlegelni kezdte, és szexuális erőszakot is megkísérelt ellene. Viktória férje ekkor ért oda, és véget vetett a támadásnak. H. Istvánt az áldozat pontos személyleírása alapján a rendőrök otthonában fogták el.

Egy munkahelyi buliban volt a futónő támadója, majd meztelenül találták meg otthon

A X. Kerületi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka, Oláh Dávid beszélt a Zsaru Magazinnak - a cikket pedig a 24.hu szemlézte.Emlékezetes, Makai Viktória úgy menekült meg attól, hogy ne tegyen rajta erőszakot támadója, H. István, hogy a férje rájuk talált a kőbányai Jászberényi út egy kietlen területén.