Népességcsökkenés – a magyarság legnagyobb problémája

A konferencia aktualitását alátámasztja, hogy Magyarországon is tömeges méreteket öltött a szingli életforma, fiatal férfiak és nők egyedül élnek, társ, család nélkül. Az egyedül maradtak idősebb korukra elmagányosodnak, kiszolgáltatottá válnak. Kutatások bizonyítják, hogy a családban élő emberek között sokkal kevesebb a depresszió és egyéb kóros betegség, hosszabb idegig élnek és a családi közösség megtartó ereje miatt általában is ellenállóbbak a megpróbáltatásokkal szemben. Az önzetlen szeretet és felelősségvállalás jobbá tesz minket, egy családos férfi vagy nő nagyobb rugalmasságával és fejlett problémamegoldó képességével a magánéletében és a munkahelyén is értékesebb tagja lehet a társadalomnak.
 
„Ha kimondjuk végre, hogy a magyarság legnagyobb problémája a népességfogyás, akkor végre a megoldásról kell beszélni” – jegyezte meg beszédében Novák Előd, az Országgyűlés népesedéspolitikai albizottságának elnöke. A Jobbik képviselői, amikor csak tehetik, felvetik e problémát – legutóbb a bevándorlási vitanapon –, mivel vannak olyan időszakok, amikor több bevándorló érkezik Magyarországra, mint ahány gyermek születik – mondta a képviselő.

Csalóka mutató

Bár pozitívum, hogy 1,3-ról 1,4-re emelkedett a termékenységi ráta, de még így is igencsak távol van a 2,1-es értékhez képest, ami a megfogyatkozott magyar nemzet lélekszámának fenntartásához kell. Novák Előd rámutatott, nagyon csalóka e mutató, mert ha azt nézzük, hogy a magyar nők milyen arányban szülnek s hány gyermeket – s ha ebből leszámítjuk a cigányokat – akkor a mutatók 1 alatt járnak. Ez nem rasszizmus, mert más nemzetekhez hasonlóan ugyanolyan jogállású kisebbség a cigányság is Magyarországon, de sokan közülük nem rendelkeznek magyar identitással, sőt akár magyarellenesek is – fejtette ki a bizottsági elnök. 
 
A képviselő emlékeztetett, hogy a Jobbik a programjában hitet tett a négygyermekes családmodell népszerűsítése mellett. A sokgyermekes család lenne a követendő példa, főleg ha nem megélhetési, hanem tisztességes gyerekvállalásról van szó. A kormány igenis tehet azért, hogy a helyzet változzon, jó megoldás lehetne a Jobbik erre vonatkozó programja.
 
Novák Előd hangsúlyozta, nem is az a nagy probléma, hogy mit csinál, vagy nem csinál a kormány, hanem a társadalomnak szembe kell szállnia azzal az „őskonzervatív felfogással”, miszerint „a nőnek otthon a helye, s csak szüljön, és akkor leszünk többen”. A kimutatás szerint azokban a társadalmakban növekszik a gyermekek száma, ahol a nők munkaerőpiaci részvétele is nagyobb.
 
Egy 10 hetes magzat talplenyomatát ábrázoló kitűzőt fog eljuttatni a Jobbik az országgyűlési képviselőknek. Fontos látniuk, hogy nem csak rezsicsökkentés és hasonló ügyek mellett kell kiállni, hanem a magzati élet védelme mellett is – emelte ki a képviselő.
Az emberek általában kényelmi okokból nem vállalnak gyereket, ráadásul, ha úgy állítjuk be a családos életmódot, mint valami nyűg, nehézség, lemondás, vagy ha úgy látják a nők, hogy a gyerekvállalástól kezdve rengeteg dologról le kell mondaniuk, akkor inkább nem kérnek belőle. Szerinte ha valaki a főállású anyaságot választja, akkor azt igenis el kell ismerni, mert ez a nők legszebb hivatása.
 
A népesség csökkenése komoly anyagi gondokat is magával hoz, mert az elöregedő társadalomban nem lesz fenntartható a jelenlegi nyugdíjrendszer, de az államháztartás egésze sem – jegyezte meg Novák Előd.

Liberális politikai döntések

A konferencián felszólalt Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere is, aki rámutatott, a magyarság gyarapodási problémáinak oka az önzés, amelynek az ellentettje az igazi szolidaritás. Ha ez megvan, létrejöhet a többgenerációs családmodell, amely megoldást jelenthet. Nehéz úgy nagycsaládot alapítani, ha a nagyszülők nem tudnak besegíteni a gyereknevelésbe. A családért áldozatot is kell hozni, néha akkor is hallgatni kell, amikor igazunk van. De szükség van összetartó közösségekre is, amelyek segítenek, illetve nemzeti szolidaritásra – hangoztatta a a nemzeti politikus. 
 
Toroczkai László ezután az illegális migrációról beszélt. Egy történelmi példával kezdte, amellyel emlékeztetett arra, hogy a 19. században a románok tömegesen kezdték a románokat Erdélybe telepíteni, mert olcsó munkaerő volt, továbbá ők nem voltak olyan büszkék, mint a magyarok, akik a földesúrnak csak biccentettek, a meghajoló és kalapot emelő románokkal ellentétben. Ehhez hasonló a mostani helyzet Ásotthalmon is, ahol a magyarok helyett inkább erdélyi cigányokat dolgoztatnak a földeken, akiket a vajdák csak akkor hozatnak be, amikor éppen kell, néhány hónapra. De szerencsére már visszaszorulóban van a probléma – jelezte a polgármester.
 
Toroczkai László szerint az illegális migráció nem új keletű probléma, hiszen azóta kezdtek el tömegesen jönni, amióta 2012-ben az Európai Unió vezetői arra kötelezték Magyarországot, hogy szüntesse meg azt a korábbi gyakorlatot, miszerint az illegális migránsokat őrizetbe lehet venni. Jól szervezett nemzetközi embercsempész hálózat hozza be őket. Sajnos ezt a folyamatot liberális politikai döntések generálják.
 
A polgármester szót ejtett a bevándorlók összetételéről is. A migránsok 80 százaléka biztonságos, háborúmentes országból jön, mint például Koszovó. Ők többek között azért indultak el, mert megtudták, hogy Németország szigorítani akar a szociális segélyek terén, s még ez előtt oda akartak érni, ráadásul a gyerekeket is azért vitték magukkal, mert így több pénzt kapnak. Egy másik típusú csoport a biztonság érdekében jön ide, például az afgán, iraki, pakisztáni, valóban szegény sorsú emberek. Toroczkai szerint ők valóban olyan országból jöttek ahol háború dúl, háború azért, mert megjelent az Amerikai Egyesült Államok, hogy demokráciát és „jólétet” vigyen nekik. Rajtuk valóban segítenünk kell, de ezt fizesse az Európai Unió, a nyugati országok és az Egyesült Államok.
 
Rámutatott, van egy harmadik kategória is, akik bár nincsenek sokan, de egyre gyarapodó számban jelennek meg. Ők azok, akik nem gazdasági problémák miatt jönnek, hanem a liberalizmusra vágynak, például mert homoszexuálisok.

Statisztikailag kihalásra ítélve

Hegedűs Loránt református lelkész szerint bár rosszak a kilátások, bízni kell, hiszen Isten a lehetetlent lehetővé teszi. Mint mondta, bár az abortuszok száma folyamatosan csökkent azért is, mert a szülőképes nők száma csökkent, de sajnos a társadalom szemlélete nem változott.
 
Egy bibliai hasonlattal mutatott rá arra, hogy a cigány ember is lehet igazán magyar, mert az evangéliumot lehet hirdetni akár színből akár szívből, mégis eljuthat szívtől szívig. A hatalmon levőknek és a háttérhatalomnak köszönhetően viszont a legnagyobb lélekszámú stigmatizált kisebbség nem kíván azonosulni a magyarsággal, nem kívánja értékelni a magyarság történelmi, kulturális múltját, figyelmeztette hallgatóságát a lelkipásztor.

A cigányság megélhetési gyermekgyártásának felelőtlenségéhez képest már csak a mi végveszélyérzet nélküli önpusztításos felelőtlenségünk a nagyobb, mert: "Azé az ország, aki teleszüli" - mondta ifj.Hegedűs Loránt, majd rátért az egyházaknak a népességfogyás terén betöltött vagy éppen be nem töltött szerepére, mulasztásaira, amire főleg azért lenne szükség, mert az őshonos államalkotó nemzet már statisztikai értelemben is kipusztulásra van ítélve.

Az egyházakat hibáztatva a lelkész kijelentette, hogy a népességfogyásban rejlő veszélyt, magát a folyamatot az egyházak vezetői nem veszik tudomásul, mintha nem is a Szentháromság Istenét szolgálnák. Statisztikai értelemben kihalásra vagyunk ítélve, ezért kell felidézni az egyház szerepvállalását, mert az egyház igenis tehet az ellen, ami történik, és igenis segítenie kell a családalapítást. A lelkész kifejtette, bár konszenzus van abban, hogy Isten életpárti, az élet nem is a fogantatástól, hanem az eleve elrendeléstől kezdődik, az egyház a magzatvédelmi törvénymódosításnál mégis hallgatott.
 
A konferencián felszólalt Téglásy Imre, az Alfa Szövetség elnöke is, aki A „biopolitika” háború, csak más eszközökkel címmel tartott előadást, Balczó András, a Nemzet Sportolója, háromszoros olimpiai bajnok pedig a nagycsalád nemzetmegtartó erejéről beszélt. Budaházy Edda, a konferencia házigazdája hangsúlyozta, hogy a népesedési helyzet adataival az európai kormányzatok is tisztában vannak, mégis beengedik a bevándorló népességet, noha ők nagy valószínűséggel nem lesznek becsületes adófizető állampolgárok. A tanácskozás végén két levelet olvasott fel a problémafelvetésről és a megoldási javaslatokról, amelyek közül egyiket a magyar kormánynak, a másikat az Európai Parlamentnek továbbítja. 
 
Kelemen E. Eszter