Ismét levélben követelik a fideszes EP-képviselők felfüggesztését

Ismét levélben követelik a fideszes EP-képviselők felfüggesztését

Folytatódik a cicaharc, legalábbis a Népszava értesülései szerint az északi és balti országok hat kereszténydemokrata pártjának vezetője tegnap este nyilatkozatot adott ki, amelyben kezdeményezik a Fideszhez tartozó EP-képviselők tagságának felfüggesztését, és erről levélben tájékoztatták Manfred Weber frakcióvezetőt.

Nagy többségünk támogatni fogja az eljárási szabályzat módosítását – nyilatkozta a a lapnak Othmar Karas, az Osztrák Néppárt európai parlamenti delegációjának vezetője, az új előírások egyik kezdeményezője és kidolgozója, aki szerint Orbán Viktor vasárnapi levele – amelyben a fideszesek kilépésével fenyegette meg a néppárti frakciót – nem változtatott sem a hangulaton, sem az eljárási szabályzat szavazásra kerülő tervezetén.

“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor. Ha arra kerül a sor, szerintem a frakció a Fidesz tagságának a felfüggesztése mellett lesz”

- fogalmazott a ma délelőtti néppárti szavazással kapcsolatban az osztrák politikus.

Elvileg arról szólna a módosítás, hogy a már korábban felfüggesztett tagságú párt képviselőinek tagságát is fel lehessen függeszteni a szavazatok egyszerű többségével.