Kilépés a Néppártból?! Nem jött be Orbánék szivárogtatása Novák Katalin oldalán

Kilépés a Néppártból?! Nem jött be Orbánék szivárogtatása Novák Katalin oldalán

Miközben vasárnap Orbán Viktor oltakozott, a miniszterelnök Európai Néppártnak írt levelét valamiért Novák Katalin posztolta ki a Facebook-oldalán - hogy miért ezt a módját választották a központi kommunikációnak, nem tudni, talán csak így akartak nagyobb figyelmet szentelni a családi miniszter személyének. Mindenesetre így a pozitív üzenetekkel kampányoló tárcavezető profilját ellepték azok a kommentelők, akik arra figyelmeztetik a kormánypárti politikust,

a Fidesz ugyanazt csinálja itthon, mint amivel vádolják a Néppártot. 

Ahogy arról beszámoltunk, az Európai Néppártban úgy módosítanák a szabályokat, hogy a felfüggesztett Fidesz több tagját - Deutsch Tamáshoz hasonlóan - partvonalon kívülre tegyék. 

Orbán Viktor azonban lapot húzott a 19-re, és belengette:

"amennyiben az elnökség és a nemzeti delegációvezetők február 26-ai találkozóján elfogadott rendelkezéseket szavazásra bocsájtják, és meg is szavazzák, úgy a Fidesz elhagyja a képviselőcsoportot". 

A miniszterelnök három pontban sorolta a sérelmeit. 

  • Szerinte a koronavírus elleni élet-halálharcban összefogásra van szükség, nem pedig a régóta létező szabályok felülvizsgálata most a legsürgetőbb feladat (például: Alaptörvény-módosítás, választási törvény módosítása, stb. - a szerk).
  • Azt írja, hogy a jogállamiság fogalmába az ő értelmezésük szerint nem fér bele a visszamenőleges hatályú szabályváltoztatás, vagy szankció (vö.: különadók).
  • Illetve mivel Orbán Viktor úgy érzi, a fideszes EP-képviselők 1,8 millió magyart képviselnek, ezért nem fogadhatja el a feladat ellátásához szükséges jogai korlátozását; "ez mélységesen antidemokratikus lenne". 

Itt pedig jegyezzük meg, hogy a magyar Országházban pedig minden egyes munkanap arról szól, ahogy a kormánypárti politikusok akadályozzák az ellenzéki pártok munkáját, javaslataikat nem engedik a plenáris ülés elé (vö.: szájzár-törvény), és a Kövér László vezetésével a sajtó közvetítő szerepét is igyekeznek szűkíteni. Ez pedig tényleg antidemokratikus.