Közös filmen kérnek egy percet Öntől az ellenzékiek

Közös filmen kérnek egy percet Öntől az ellenzékiek

Rövid kampányfilmben kérik az emberek támogatását ellenzéki politikusok, céljuk hogy az állampolgárok szánjanak egy percet a népszavazási kezdeményezés támogatására, írják alá az ehhez szükséges ívet.

Ha sikerrel járnak, nem csak Orbán Viktor gyermekvédelminek álcázott propagandakérdései jelennek meg az áprilisi szavazólap mellett, hanem az ellenzék azon törekvései is, hogy ne kínai elitegyetem épüljön olcsó diákszállók helyett, és három helyett kilenc hónapig tartson a munka nélkül maradt emberek állami támogatása.

A filmben első sorban nem pártpolitikusok beszélnek, hanem Karácsony Gergely főpolgármester, Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők, Fekete-Győr András volt Momentum-elnök és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester – meg természetesen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter.

A megszólalók elmondták: azért állnak napok óta az utcán, hogy megmutassák a kormánynak, nem tehetnek meg mindent következmények nélkül, főleg nem azt, hogy kínai érdekeket szolgálnak ki a fiatal magyarok lakhatásának biztosítása helyett. Emellett az álláskeresési járadékot nem segélyként, hanem társadalombiztosításként kezelik, ezért is szorgalmazzák annak meghosszabbítását.

Egyetlen percet adjanak a demokráciáért! – szólított fel Márki-Zay Péter a videóban.

Szeged, Debrecen, Miskolc, Kazincbarcika, Siófok és Szombathely: az egységes ellenzék élőben kampányol vidéken a népszavazás mellett

Az egységes ellenzék pénteken egy nem mindennapi módját választotta a kampánynak, egyszersmind igyekezett eleget tenni annak az elvárásnak, hogy a kétkérdéses népszavazást a vidéken élők számára is vonzóvá tegye. A pártok politikusai, illetve a közös miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter az ország különböző régióiból élőben jelentkezett be, és buzdította az embereket a Fudan elleni, illetve az álláskeresési támogatás idejének meghosszabbítása érdekében kiírandó népszavazási kezdeményezésük támogatására.