Az Orbán-kormány 4 millió beoltottnál kinyitná a mozikat, a színházakat, az éttermeket, a kocsmákat és a szállodákat

Az Orbán-kormány 4 millió beoltottnál kinyitná a mozikat, a színházakat, az éttermeket, a kocsmákat és a szállodákat

A Magyar Hírlap információi szerint az Orbán-kormány nagy bejelentésre készül, amennyiben megvan a 4 millió beoltott magyar állampolgár: várható a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása, melyeket majd 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni.

18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya sehol, így a családok nem nagykorú gyermekeikkel közös programokon is részt vehetnek, amennyiben a szülők érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek - írta a kormánypárti lap.

További enyhítés lehet, hogy a teraszok után már a belső terek is nyithatnak, melyekben ismét érvénybe lép a korábbi szabály, a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt.

A Magyar Hírlaphoz eljutott hírek szerint az éttermek, vendéglátóipari egységek látogatásához a kormány nem teszi kötelezővé a védettségi igazolvány meglétét, azok szabadon felkereshetővé válnak a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

Dr. Szijjártó László szerint jó döntés, hogy mérlegelhetnek a szülők, de most még rizikós a terasznyitás

Dr. Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Győr-Moson-Sopron megyei elnöke szerint alapvetően a járványügyi szakemberek felelőssége, hogy milyen hatértékek mentén hoznak olyan intézkedéseket, amelyek enyhíthetik a korlátozásokat. Azt viszont jó döntésnek tartja, hogy a szülők is mérlegelhetik, hogy iskolába engedjék az alsó tagozatos gyerekeiket.

A legfrissebb adatok szerint 3 317 052 fő kapott hazánkban valamilyen vakcinát a koronavírus ellen. Az elmúlt 24 órában 199-en hunytak el a koronavírussal összefüggésben, így az elhunytak száma 25 580 főre emelkedett. Jelen pillanatban is 8602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 980-an vannak lélegeztetőgépen.