Túlárazott építkezésért és fantomközmunkások bejelentéséért vitték el otthonából Újszentiván polgármesterét

Túlárazott építkezésért és fantomközmunkások bejelentéséért vitték el otthonából Újszentiván polgármesterét

Kedden nyomozók vitték magukkal az otthonából Újszentiván polgármesterét, Putnik Lázárt – írja az rtl.hu, az értesülést a község alpolgármestere, Juhász Tibor is megerősítette.

Az RTL úgy tudja, hogy

január 20-án Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt tartottak házkutatást az újszentiváni polgármesteri hivatalban, az azonban még nem világos, hogy a NAV nyomozói vették-e őrizetbe Putnikot.

A televízió információi szerint a nyomozás a közfoglalkoztatottak bérével kapcsolatos, amiről a Szabad Európa írt még tavaly decemberben. Eszerint a NAV két ügyet egyesített: az első ügyben fantom-közmunkásokat jelentettek be, a másikban pedig egy munkásszálló súlyosan túlárazott, 371 millió forintos megépítésével kapcsolatban merült fel bűncselekmény gyanúja.

Az RTL cikke szerint

egy önkormányzattal szerződött, külsős pályázatírót is őrizetbe vettek kedden a településen az üggyel kapcsolatban.

Putnikkal kapcsolatban az Átlátszó még 2019-ben azt írta, hogy őt, és a szomszédos Tiszasziget polgármesterét, Ferenczi Ferenc voksturizmus miatt a bíróság bűnösnek találta és pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.