Orbán Viktor a Vodafone és a Mol vezetőivel is egyeztetett a Karmelitában

Orbán Viktor a Vodafone és a Mol vezetőivel is egyeztetett a Karmelitában

A legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt a miniszterelnök, akinek a soros uniós elnökséggel célja az EU globális versenyképességét növelni.

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

A megbeszélésen, amelyen a Vodafone, a BMW, a Deutsche Telekom és a Mol vezetői is részt vettek, az Európai Unió globális versenyképességének növeléséről volt szó, ami a magyar soros elnökség egyik kiemelt célja.

A tárgyaláson számba vették a legfontosabb ipari szereplők javaslatait az európai versenyképesség javítása érdekében.

Ám egyeztetésről más érdemi részletet nem közölt a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán Viktor méltatta az európai ipar szereplőinek hozzájárulását a kontinensen élők jólétéhez, a gyáriparosok pedig elismeréssel nyilatkoztak a magyarországi gazdasági környezetről - ismertette szűkszavúan Havasi Bertalan.

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök (j2) a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőit fogadja a Karmelita kolostorban 2024. június 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán