Orbán Viktor lesz a tihanyi Tranzit Fesztivál vendége

Orbán Viktor lesz a tihanyi Tranzit Fesztivál vendége

A miniszterelnök pénteken fél 6-kor mond beszédet a Fidesz egyik legnagyobb hazai rendezvényén. Úgy tűnik azonban, hogy csak a „baráti” sajtót engedik be a NER egyik kedvenc helyére a fesztiválnak otthont adó Club Tihany területére.

Orbán Viktor is ott lesz az idei tihanyi Tranzit Fesztiválon, a miniszterelnök péntek délután 17,30-kor mond beszédet – olvasható a rendezvény Facebook-oldalán.

Legutóbb 2012-ben, azaz tizenegy éve lépett fel a miniszterelnök a Tranzit Fesztiválon.

A rendezvény Tusványos mellett a Fidesz másik meghatározó nyári közösségi eseménye 2009 óta – idézi fel a Telex. A lap megjegyzi, hogy már hetekkel korábban regisztrál volna az eseményre, de a szervező Kommentár Alapítvány közölte a Telexnek megküldött kevelében, hogy

„a Tranziton médiapartnerekkel dolgozunk, regisztrációt csak nekik tudunk biztosítani”.

A legérdekesebb vitákat, előadásokat azonban ígéretük szerint a Tranzit Facebook-oldalán élőben közvetítik.

A csütörtök este kezdődő rendezvény teljes programja még nem ismert, de a Tranzit Facebook-oldala szerint

idén is lesz több vita kormánypárti és ellenzéki politikusok között. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Lukács László Györggyel, a Jobbik frakcióvezetőjével, Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője pedig Tompos Mártonnal, a Momentum országgyűlési képviselőjével ül le vitázni.

Egyébként tavaly hasonló okok miatt utasították el a szervezők nemcsak a Telex, de más a kormánnyal szemben kritikát is megfogalmazó lapok regisztrációját.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter előadást tart a magyar haderőfejlesztésről a Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón a tihanyi Club Tihany Resort hotel és üdülőfaluban 2022. augusztus 26-án. Fotó: MTI/Krizsán Csaba