Hiába omlott össze Matolcsy és drágult a magyar családok számára a benzin, Orbán ma sem beszélt

Hiába omlott össze Matolcsy és drágult a magyar családok számára a benzin, Orbán ma sem beszélt

Mindig jelzésértékű, mikor nem engedik a tűz közelébe Orbán Viktort - általában tényleg akkor, amikor már valóban ég az erdő. Úgy tűnik, most ez a helyzet. 

A magyar miniszterelnök azon a héten például, amikor a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György bejelentette, hogy hazánk a csőd szélére került, és ennek az Orbán-kormány az oka, majd néhány nappal később a kabinet a rezsicsökkentés után a hatósági benzinár szabályozását is kénytelen volt feladni, majd elmaradt az uniós döntés a magyar pénzekről, Orbán Viktor nem vállalta a szokásos pénteki rádióinterjút. 

Ahogy magára hagyta Gulyás Gergely kancelláriaminisztert és Hernádi Zsolt Mol-vezért is, hogy kedd éjszaka ők jelentsék be azt, hogy néhány perccel később több száz forinttal lesz drágább az üzemanyag. 

Hogy a következő napok miképp alakulnak Orbán Viktor számára, az is egy jó kérdés, hiszen ahogy azt a Magyar Hang megírta, a magyar kormányfő jövő héten Dohába utazik, hogy megnézze a most zajló FIFA Labdarúgó-világbajnokság elődöntőit és döntőjét – erről őexcellenciája Abdulla bin Nasser Al-Dosari, Katar állam budapesti nagykövet beszélt országa nemzeti ünnepének alkalmából tartott eseményen a Marriott Hotelben.

Az első elődöntő pedig december 13-án lesz.