Budapest főispánja szerint „isteni áldás”, hogy Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét

Budapest főispánja szerint „isteni áldás”, hogy Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét

Sára Botondnak meggyőződése, egyedül a kormányfő képes jó irányba vinni a dolgokat. S még a nyaraláskor megnövesztett szakálla is tetszett neki.

Budapest főispánja, Sára Botond meglátása szerint

„isteni áldás”, hogy Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét.

A fővárosi kormányhivatalt vezető politikus szerint komoly kihívások állnak előttünk, és meggyőződése, egyedül a kormányfő képes jó irányba vinni a dolgokat.

A Fidesz pártalapítványa által rendezett kötcsei polgári piknikre tartó Sárától azt a hiánypótló információt is megtudhattuk, hogy neki tetszett Orbán nyaraláskor megnövesztett szakálla.

Látott már borostás, napszemüveges Orbán Viktort? Németh Zsolt így fotózkodott vele Horvátországban

Horvátország, nyár, feltöltődés - Találkozás Orbán Viktorral! - ezzel a kísérőszöveggel töltötte fel az alábbi képet Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke Facebook-oldalára.

A szombati rendezvény fő vendége Orbán Viktor, aki az Országgyűlés őszi ülésszaka előtt, zárt körben itt jelöli ki a Fidesz politikájának fő irányvonalait és témáit, amelyek hosszabb távon határozzák majd meg a kormánypárt stratégiáját.

A 21. alkalommal megszervezett eseményre a Telex beszámolója alapján látták megérkezni például Szalai-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert, Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős minisztert, Ómolnár Miklóst, a NER bulvármédiájának egyik kulcsfiguráját, Szalai Zoltán MCC-elnököt, Szarvas József színművészt, Rákay Philip kormányközeli megmondóembert, Schmitt Pál volt köztársasági elnököt, továbbá Demeter Szilárdot, Bencsik Andrást, Schmidt Máriát, Nemcsák Károlyt, Parragh Lászlót és Vitézy Dávidot is. Közvetlenül a bejárathoz gyorsan leparkolt autójával Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, újságírói kérdésekre azonban nem válaszolt.

A nemrég posztjáról lemondó paksi bővítésért felelős kormánypárti politikus, Süli János viszont elmondta, „majdnem” kudarcként értékeli saját távozását.

Lemondott államtitkári posztjáról Süli János

Lemondott államtitkári tisztségéről Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára - derül ki a miniszterelnök által is ellenjegyzett, friss köztársasági elnöki határozatból...

Ugyan nem kommentálta, miért vált meg tisztségétől, de azt ígérte, később lesznek sajtómegjelenések a témában. Arra a felvetésre, miért haladnak ennyire lassan Paks II. munkálatai, úgy felelt, szerinte a világon mindenütt lassan haladnak az ilyen atomenergetikai beruházások.

2014 óta 71 hónapra „nem volt befolyásunk”

- fűzte hozzá Süli, akinek elmondása szerint 23 hónapot csúszott az orosz fél a tervek beadásával, több mint 26 hónapig a magyar hatóság vizsgálta, „Brüsszel” pedig felfüggesztette az eljárást 16 hónapra.

Süli arra is kitért, hogy Paks II. a külügyminisztériumnál marad, és Magyar Levente államtitkárhoz kerülnek a feladatok. Úgy véli, tartható a projekt 2029-2030-as befejezési dátuma.

A kormányközeli Alapjogokért Központ igazgatóhelyettese, Tóth Erik arról beszélt, az idei találkozón Orbán egy új cselekvési terv alapjait is lefektetheti, amelyek a következő két év kormányzásának sarokpontjait is érintik, középpontban az elsődleges célkitűzéssel, a béke mielőbbi elérésével. Véleménye szerint a kötcsei találkozó jelentősége, hogy „szűkebb, de abszolút bizalmi körben tudja a kormányfő a számára releváns véleményeket meghallgatni, a reakciókat szondázni.”