Egy éve Orbán Viktor még Hosszú Katinkával pózolt, de most napokig hagyta, hogy pocskondiázzák (frissítve)

Egy éve Orbán Viktor még Hosszú Katinkával pózolt, de most napokig hagyta, hogy pocskondiázzák (frissítve)
Hosszú Katinka feje fölött összecsaptak a hullámok

- még ha ez egy elcsépelt szöveg, de valóban a szó mindkét értelmében. Hogy az Iron Lady miért nem veri tönkre a világot, ahogy azt eddig megszoktuk, az sportszakmai kérdés. (Rossz formaidőzítés, vagy csak az idő vasfoga? Ne feledjük, minimum 5 évvel volt idősebb a 200 női vegyes döntőjének mezőnyénél a magyar legenda.)

Ugyanakkor Hosszú Katinkának nemcsak a medencében kell legyőznie a riválisait (és a démonjait), a szárazföldön is jut neki mindkettőből bőven. 

Tegnap szinte az egész ország és a teljes közéleti sajtó utálta őt! Már (magyar idő szerint) reggel beleszállt a kormánypárti Nemzeti Sport, követte az ellenzéki 444.hu, majd még egyet rúgott bele a szintén kormánypárti Magyar Nemzet. Az egyik visszatérő vád az volt Hosszú Katinka ellen, hogy "elvette" a helyet Jakabos Zsuzsannától, ami önmagában is orbitális hülyeség, de még csak nem is igaz (és ezt Jakabos Zsuzsanna és a férje is elismerte). 

Hogy miért kellett beleállni Hosszú Katinkába?! Mármint azonkívül, hogy szeretjük nézni, ahogy elbukik egy (nagyon-nagyon) sikeres ember. Mert az Iron Lady is összeorbánozta magát. Sajnálatos módon eljutottunk odáig, hogy egy Orbánnal készült közös fotó már annulálja a (sport)teljesítményt, legalábbis az egyik oldalon.

Ugyanakkor az talán még szomorúbb, hogy a kormányoldal is "elengedte" Hosszú Katinka kezét. Orbán Viktor szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2020. július 30-án közölt egy fotót "Micsoda kilátás" címmel, ott éppen mosolyog a miniszterelnök és a háromszoros olimpiai bajnok.

Egy évvel később, amikor valóban bátorítani kellene Hosszú Katinkát, akkor még a kormánypropaganda is beleszáll az úszónőbe. 

Pedig most talán tényleg kiállhatott volna egy magyar érték mellett Orbán Viktor. De a miniszterelnök szótlanul nézi az Iron Lady elleni nemtelen kirohanásokat - egészen idáig...

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után nemsokkal Orbán Viktor egy komment erejéig mégiscsak kiállt Hosszú Katinka mellett. Olimpiai bajnokunk megosztása alá ugyanis a következőket írta:

"egyszer bajnok, mindig bajnok. Akinek a tiszteletére egy olimpián egyszer is fölvonták a nemzeti lobogót, mindig a mi hősünk marad".