Orbán hazudott egy szép nagyot a Kossuth Rádióban: dehogy mennek haza a titkos migránsok

Sőt, az állam anyagilag is támogatja beilleszkedésüket. 

2015 óta mást sem hallunk, mint azt, hogy mindenki, aki menekültként érkezik az országba, valójában hódító, idegen "inváziós erő" része, és jó eséllyel még terrorista és nőerőszakoló is. Most a miniszterelnök Altusz Kristóf kínos beismerése után  elkeseredett kísérletet tett arra, hogy mégis különbséget tegyen a rossz, "illegális", és a jó, "kopogtató" migránsok között. Hogy ez miért hiteltelen, szánalmas és reménytelen próbálkozás, azt Nótin Tamás már kereken összefoglalta. 

Hihetetlen, de Orbán meghirdette a saját Willkommenskulturját

Az elmúlt napokban látványosan összezavarodott a kormányzati kommunikáció azután, hogy Altusz Kristóf helyettes államtitkár egy máltai lapnak elkotyogta: a kormány 1300 migránst engedett be az országba.Orbánék 2015 óta arra építették a politikájukat, hogya migrációt egy Magyarországot és a keresztény kultúrát letaroló inváziónak állítsák be.

Orbán azonban ma reggel nem csak mellébeszélt, és terelt, de 

hazudott is egy szép nagyot. 

A kormányfő azzal igyekezett nyugtatni a közvéleményt, hogy a kormánya által befogadott menekülteknek csupán "átmeneti oltalmat nyújtunk", és 

"Amint rendeződik a helyzetük, vissza kell térniük a hazájukba.”

Ez így egész jól hangzik - de sajnos nem igaz. És ezt éppen egy kormányszervtől tudhatjuk meg. A valasz.hu szúrta ki, hogy a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal honlapján a következő áll:

„Mi történik, ha a hatóság döntésében menekültként vagy oltalmazottként ismeri el a menedékkérőt?

Ebben az esetben a külföldi menekültként vagy oltalmazottként a jogszabályban meghatározott korlátozásokat kivéve 

a magyar állampolgárokkal azonos jogokat fog élvezni. 

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal számos támogatást és segítséget nyújt a menekült illetve oltalmazott státuszt megszerző személyeknek, annak érdekében, hogy az elismert személy minél 

hamarabb beilleszkedhessen a magyar társadalomba.”

Orbán állításával homlokegyenest ellentétesen nyilatkozott Pintér Sándor is. Szerdán a belügyminiszter kénytelen volt beismerni, hogy: a magyar állam készpénzes segélyekkel is 

támogatja az oltalmazottak beilleszkedését.

Miskolc fideszes polgármesterének még erősebbet sikerült mondania. Kriza Ákos a helyi Jobbik kérdésére válaszolva úgy fogalmazott: 

"Ezek a menekültek új otthonra találtak, és jelenlétükkel erősítik Magyarországot."

Hoppá: a miskolci fideszes polgármester keményen szembemegy Orbánnal

Kriza Ákos, Miskolc első embere a képviselőtestület rendkívüli ülésén a jobbikos Jakab Péternek a kormány által befogadott 2300 migránst számon kérő kérdésére olyan választ adott, amely a legelkötelezettebb multikulti-hívő, nyitott társadalom építő liberális mberjogi harcosnak is becsületére válna. "Ezek a menekültek" új otthonra találtak, és "jelenlétükkel erősítik Magyarországot." - szögezte le határozottan.

Na, most, akinek minél hamarabb be kell illeszkednie a magyar társadalomba, akit a cél elérésében a kormány anyagilag is támogat, sőt, aki "új otthonra talált" nálunk - nos,

azzal aligha az a terve a kormánynak, hogy mihamarabb térjen haza.

Akinek ez a beilleszkedés sikerül, az itt fog maradni, segélyeket fog felvenni, ha pedig el tud helyezkedni valahová dolgozni, akkor a kormánypropaganda klasszikus mondatát idézve:

"el fogja venni a magyarok munkáját."

A végén pedig Soros fog nevetni. Azon legalábbis biztosan, ahogyan Orbánék a saját hazugságaikban botladozva egymás után esnek pofára.