Orbán Viktor novemberi rezsiköltsége tripla annyi, mint tavaly volt

Orbán Viktor novemberi rezsiköltsége tripla annyi, mint tavaly volt

A miniszterelnök két ingatlanának havi rezsiköltsége a 300 ezer forintot is meghaladja.

Orbán Viktor levélben tudatta Bedő Dáviddal, a Momentum frakcióvezető-helyettesével, mennyi rezsit fizetett tavaly, illetve idén novemberben. Erre három héttel azután került sor, hogy az ellenzéki képviselő a parlamentben arra volt kíváncsi, pontosan mennyivel emelkedett a kormányfő ingatlanainak rezsiköltsége a budapesti és felcsúti házai és a hatvanpusztai birtoka után. Utóbbit viszont a miniszterelnök nem említette.

Az Országgyűlésben Orbán Viktor még azt ígérte, a kérdésre majd a felesége fog írásban fog válaszolni, megjegyezve azt is, hogy ez egyébként magánügy. A levelet végül nem a neje, hanem maga Orbán Viktor írta alá.

„Tisztelt Képviselő Úr! Itt küldöm. A budapesti házunk rezsije 2021 novemberében 55.190, 2022 novemberében 178.598 forint, a felcsúti házam rezsije pedig 2021 novemberében 47.756 forint, 2022 novemberében 121.973 forint volt”

– olvasható a kormányfő levelében, amit Bedő kedden kapott meg, és azt közösségi oldalán is közzétette.

A momentumos politikus a miniszterelnök 300 ezer forintot meghaladó rezsije kapcsán úgy reagált:

Orbán Viktor olyan sok rezsit fizet egy hónapban, hogy három hétbe telt neki összeszámolnia és válaszolnia. Felháborító, hogy a miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő szerint "a szomorú igazság ma az, hogy ő megengedheti magának, hogy így éljen az emberek pénzéből, magyarok millióinak viszont nélkülözniük kell és a kormány minimális segítséget nyújt számukra".

Ráadásul ebben még nincs is benne a hatvanpusztai luxusbirtokának a rezsiköltsége, erre valamiért elfelejtett válaszolni a kormányfő

– fogalmazott Bedő Dávid.

A 444.hu ugyanakkor megjegyzi, a hatvanpusztai családi birtok hivatalosan nem Orbán Viktor tulajdona.