Az iszlám szent városainak őrzői elragadtatással értesültek Orbán Viktor győzelméről

Mit kapott volna ezért Vona Gábor?

Levelükben azt írták:

elragadtatással értesültek a választási győzelemről, és szívből jövő gratulációjukat fejezték ki a Szaúd-Arábiai Királyság népe és kormánya nevében. Orbán Viktornak jó egészséget, boldogságot, a baráti magyar népnek pedig haladást és jólétet kívánt a szaúdi uralkodóház két vezetője.

Szaúd-Arábia az őrzője az iszlám két legszentebb városának, Mekkának és Medinának. Mekka Mohamed próféta szülőhelye, a muszlim hitűek első számú zarándokhelye. Azoké, akik ellen Orbán Viktor és kormánya az egész kampány alatt folyamatosan hergelte a magyar választókat.

Nyugodtan kijelenthető, hogy a náci Németország éveit idéző kormánypropaganda számára

a muszlim volt az új zsidó.

Vagyis az ellenség, akit gyűlölni kell, mint a magyar kultúra ellenségét. Megszámlálni sem lehet, hányszor érte mindenféle aljas támadás és rágalom Vona Gábort, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét, mert korábban az iszlámról pozitív kontextusban beszélt.

A fideszes propaganda olyan egyszerű és primitív üzentekkel bombázta a magyar választókat, hogy „Orbán vagy turbán”, miközben Vonát úgy ábrázolták, mint egy muszlim főmuftit. Rendszeresen megzavarták lakossági fórumait, fizetett aktivisták kiabáltak be, hogy „Allah akbar”, vagy ezzel a felirattal ragasztottak matricát az országjárásra használt autójára, illetve müezzin imáját kapcsolták be sajtótájékoztatói közben.

Persze az alávaló és gusztustalan – az egyébként az iszlámot is gyalázó – kampányban a kormánymédia arról mélyen hallgatott, hogy Orbánnak milyen üzleti kapcsolatai voltak szaúdi üzletemberekkel. Az sem került terítékre, hogy korábban nem volt rest méltatni az iszlámot.

A 2015-ös migránskrízis előestéjén még azzal hízelgett, felkínálva az országot arab bankároknak, hogy az iszlám emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözli őket.

„Önök egy másik civilizációból, egy másik kultúrából érkeznek, és nem mindegy, hogy egy más kultúrából érkező üzletember delegációt, befektetőt, vagy csak idelátogató családot hogyan fogadnak. Én szeretném Önöket megnyugtatni és biztosítani afelől, hogy itt mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják”

- jelentette ki a kormányfő az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén Budapesten még 2015-ben. Orbán akkor azt is hozzátette, hogy „nagy szellemi-civilizációs építménynek” tekinti az iszlámot.

A homályos Ghaith Pharaon-ügy is az Orbán-kormány szaúdi érdekeltségeihez köthető. A szaúdi üzletembert korábban az Interpol, illetve az FBI is körözte, de Magyarországon lazán üzletelhetett Orbán Viktorral és környezetével, mígnem állítólag meghalt.

Elképzelhető, hogy Orbán Viktor szaúdi partnereinek korábban már elmagyarázta: a kampányban hagyják figyelmen kívül, amit mond, ne arra figyeljenek, hanem arra, amit tesz.