Németországban „öregeztek”, most kapták el az egyik gyilkost

A német társszerv 2016 decemberében kereste meg azzal a magyar rendőrséget, hogy segítse felderíteni egy Németországban történt emberölés egyik elkövetőjét. A megalapozott gyanú szerint a 24 éves férfi társaival 2016 májusában Rajna-vidék-Pfalz tartományban

betört egy egyedül élő 86 éves asszonyhoz, akit brutálisan bántalmaztak és értékei átadására kényszerítettek. Az idős nőt életveszélyes állapotban hagyták magára, aki belehalt elszenvedett sérüléseibe.

A 24 éves férfi társait a német rendőrök a gyilkosságot követően elfogták, a román állampolgárságú gyanúsított azonban ismeretlen helyre szökött, ezért vele szemben európai elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályának munkatársai a német megkeresést követően megkezdték az adatgyűjtést. Külföldi kollégáikkal folyamatosan egyeztetve a közösen megszerzett információkból megállapították, hogy a férfi Németország, Ausztria, Magyarország és Románia között váltogatja tartózkodási helyét. A magyar rendőröknek - nyomozásuknak eredményeképpen - 2017. május elején olyan adat jutott a tudomásukra, amely szerint a keresett személy Magyarországra érkezett.

A férfit összehangolt rendőri akció keretében 2017. május 15-én a koraesti órákban Alsónémediben a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai elfogták, majd előállítását követően őrizetbe vették. Németországnak történő átadásáról a későbbiekben születik döntés.