Orosz rakéták csapódtak be Harkivban és Dnyipropetrovszk megyében

Orosz rakéták csapódtak be Harkivban és Dnyipropetrovszk megyében

Orosz rakétatámadás érte az Ukrajna középső részén található Dnyipropetrovszk megyét is. Egy civil meghalt, négy ember megsebesült, kettő közülük súlyosan.

Ismét orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai Harkiv megye azonos nevű központját, legkevesebb egy ember megsebesült - közölte a régió kormányzója a Telegramon. Oleh Szinyehubov elmondta: hat Sz-300-as rakéta csapódott be a város két kerületébe, és több lakóépület megrongálódott. Ihor Tyerehov, Harkiv polgármestere öt rakétáról számolt be. Orosz rakétatámadás érte az Ukrajna középső részén található Dnyipropetrovszk megyét is.

Szerhij Liszak, a megye kormányzója Telegramon közölte, hogy egy civil meghalt, négy ember megsebesült, kettő közülük súlyosan.

Az ukrán energetikai minisztérium mindeközben bejelentette, hogy csütörtökön támadás érte a Donyeck megyében található Toreck szénbányáját, hozzátéve, hogy egy ember megsebesült, és jelentős károk keletkeztek.

(MTI)

(Címlapkép: Megrongált autók Harkivban 2023. december 8-án, miután orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai várost. Legalább egy ember megsebesült. MTI/EPA/Szergej Kozlov)