Ezért nem vesz részt a mai rendkívüli parlamenti ülésen a Fidesz-KDNP

Ezért nem vesz részt a mai rendkívüli parlamenti ülésen a Fidesz-KDNP

A Kormányzati Tájékoztatási Központ tájékoztatása szerint hiteltelen az ellenzéki pártok rendkívüli parlamenti üléssel kapcsolatos kezdeményezése, ezért a kormány képviselői nem vesznek részt rajta.

A kormány véleménye az ellenzéki pártok rendkívüli parlamenti üléséről az, hogy a Fidesz szerint az ellenzék a háborús válság időszakában nem támogatta a magyar családok védelmét szolgáló intézkedéseket.

Ilyen előzmények után hiteltelennek tartjuk a rendkívüli üléssel kapcsolatos kezdeményezésüket, ezért a kormány képviselői nem vesznek részt rajta

- áll a közleményben.

A Momentum által kezdeményezett rendkívüli ülés délután egy órakor kezdődik. Az ellenzék azt kívánja elérni, hogy az Országgyűlés még a hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt. 

Ha ma bemennenének a kormánypárti képviselők a Tisztelt Házba, akár még ősz előtt tehetnénk a válság ellen

Ahogy arról beszámoltunk, ma 13 órától rendkívüli parlamenti ülésre hívta össze az ellenzék a képviselőket, azonban hiába a válságkezelő témák, a kormánypártok nem vesznek részt a munkában. Pedig ma már ott tartunk, hogy az erdőket is ki kell vágni Magyarországon, hogy fűthessük az iskolákat.

Többek között a rezsiemelés megszüntetéséről, a lakóépületek szigeteléséről, az élelmiszerválság leküzdéséről, a klímabérlet bevezetéséről, valamint az egyes termékek áfamenetességéről szóló javaslatokat terjesztett a Ház elé az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik.

(MTI)