Országház: rendre utasította, mert szembesült a magyar valósággal

Morvai Krisztina bepillantást nyújtott a képviselőknek a családsegítők munkájába. A Házelnöknek nem tetszett.

Hogyan meséljük el a Gucci-Altus-Quaestor-koalíciónak, hogy a gyermekvédelmi rendszerben dolgozó szakemberek fizetése mindössze 80 ezer forint, és ez az összeg nem fedezi a létfenntartásukat?

Nyilvánvaló módon, ez a koalíció tagjai számára egyszerűen kívül esik az értelmezési sávból, és mivel nem képesek átélni ezt az élethelyzetet, ezért hidegen is hagyja őket a többségi társadalom sorsa.

Morvai Krisztina azokra a családsegítőkre, családgondozókra kívánta felhívni az Országgyűlés figyelmét a költségvetés vitája során, akik úgy foglalkoznak a 8.000 magyar veszélyeztetett gyermekkel, hogy erőfeszítéseiket mindössze 80 ezer forinttal honorálja a magyar állam.

Mivel száraz adatokat felesleges lett volna felsorolni a Tisztelt Házban, a nemzeti politikus a családsegítők munkájába nyújtott bepillantást. Olyan jogerős bírósági ítéletekből olvasott fel részleteket az Európai Parlament jobbikos képviselője, amelyekben gyermekek szenvedtek családon belüli lelki és fizikai terror alatt, vagy lettek áldozatai szexuális erőszaknak (megdöbbentő, de évente 500 jogerős ítélet születik kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények ügyében Magyarországon!).

Azonban mégsem a gyermekek által átélt szörnyűségek verték ki a biztosítékot az egykedvű Jakab István levezető elnöknél, hanem egy kifejezés (így nevezte Simicska Lajos Orbán Viktort), amelyet egy "apa" vágott egyébként a fia fejéhez.

Jakab rendreutasította Morvait, amiért olyan szavakat használt, amiket "e falak" között nem illik.

Az EP-képviselő erre úgy replikázott, ön ezt megteheti, de annak a kisgyermeknek, amelyik ezt nap, mint nap kénytelen végighallgatni, nincs módjában leállítani ezeket a szidalmakat.

Ugyanakkor, remélhetőleg, Morvai akciója célt ér, és megemelik azon családsegítő szakemberek fizetését, ezzel is elismerve a munkájukat, akiknek viszont a hétköznapjaik része azoknak az élethelyzeteknek a kezelése, amelyektől úgy megrettentek a képviselők a parlamentben.