Ötből semmi? Kikkel erősít a Fradi?

Orosz az M4 Sport7fő című műsorában elmondta, hogy az erkölcsi siker mellett ez azért is fontos a számukra, mert a Bajnokok Ligájának csoportkörébe kerülés önmagában négymilliárd forint bónuszt hozna a zöld-fehéreknek - vagyis éppen annyit, amennyit az MLSZ kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) a válogatott Eb-re való kijutásáért. Hozzátette: emellett a főtáblán megszerzett minden pont után további 500 ezer eurót kapna a klub, de az Európa Liga-csoportköréért is 2,4 millió, valamint pontonként 120 ezer euró jár. Emlékezetes ugyanakkor, hogy a Fradi tavaly nyáron a bosnyák Zeljeznicar ellen vérzett el az Európa Liga-selejtezőn, és bár a Fradi jó formát mutat, a Bajnokok Ligája-szereplésre vajmi kevés esély mutatkozik.

Magyar igazolások: ötből semmi?

A vezérigazgató szerint a jelenlegi keret alkalmas a bajnokság megnyerésére, de szeretnék azt a télen mindenképpen megerősíteni. Elsősorban a belső csatár pozícióra, valamint a középpályára keresnek játékosokat. Ezt egyrészt azzal indokolta, hogy az Újpesttől elszenvedett decemberi vereség alkalmával is meglátszott, hogy mennyire hiányzott a csapatnak a mérkőzés legelején megsérült középcsatár, Böde Dániel, másfelől mivel a két középpályás, Gera Zoltán és Hajnal Tamás pályafutása is a végéhez közeledik, Orosz szerint előbb-utóbb meg kell találniuk az ő utódjaikat is.

Orosz elismerte, hogy a klubnál felmerült a Székesfehérváron mellőzött Kleinheisler László, a Hollandiában futballozó nigériai-magyar Kenneth Otigba és a Hamburgtól távozó Stieber Zoltán szerződtetése is, ám megszerzésükre nem sok esély mutatkozik, a Fradi vélhetően inkább légiósokkal próbál majd erősíteni. Portálunk információi szerint korábban szóba került a Videontontól távozó Gyurcsó Ádám és a Kínából hazatérő Elek Ákos megszerzése is, ám előbbi vélhetően Lengyelországban, míg utóbbi nagy valószínűséggel Diósgyőrben folytatja karrierjét. Pletykákat lehetett hallani egy korábbi ukrán sztárcsatár megszerzéséről is, ám a lefelé ívelő karriert befutó játékos megszerzése nem feltétlenül prioritás a zöld-fehéreknél.

Érdekesség, hogy Orosz kiemelte: nagyon várják vissza a Lengyelországból hazatérő Holman Dávidot is, holott korábban a Nemzeti Sport cikke szerint a klub jelezte, nem számít a játékosra, az első kerettel sem edzhet és lehetőség szerint pénzért cserébe megválnának tőle.

Legfrissebb sporthíreinkért kövesse tematikus Facebook-oldalunkat!