Pálffy István első Hír TV-s szereplésekor a pedofilokkal szembeni türelemről próbálta győzködni MZP-t + videó

Pálffy István első Hír TV-s szereplésekor a pedofilokkal szembeni türelemről próbálta győzködni MZP-t + videó

A híradósból lett KDNP-s politikus visszatért a képernyőre, de úgy tűnik, magabiztossága már nem a régi, mivel csúnyán alulmaradt a Márki-Zay Péterrel folytatott vitában.

A korábban híradós műsorvezetőként megismert Pálffy István már a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése előtt megjelent a Fidesz-KDNP holdudvarában, részt vett különféle pártrendezvényen és már akkor nyílt titok volt, hogy a kormányváltás után politikai pályára lép. Így lett 2010-től 2014-ig a KDNP frakció tagja, illetve a kulturális és sajtóbizottság alelnöke. 2014 novemberétől az MTVA nemzetközi kapcsolataiért felelős tanácsadójaként dolgozott, de 2015-től 2019-ig dublini nagykövetnek nevezték ki. Ezután se maradt munka nélkül a TV2 egykori hírolvasója, mert 2020-ban ő lett a Duna Média televíziós médiaszolgáltatási vezetője.

A megsértett, meghurcolt társadalmi csoportok melletti kiállás fontosságáról beszélt Márki-Zay Péter a 13 év után a tévéképernyőre visszatérő Pálffy István a Hír Tv- Napi aktuális című műsorában. Az egykori miniszterelnök-jelölt olyan csoportokra gondolt, mint a tanárok, egészségügyi, rendvédelmi dolgozók, katás vállalkotók és diákok helyzetére, amikor a KDNP-s Pálffy merőben érthetetlen módon felhozta, hogy az MZP által említett csoportok mellett meg lehetne említeni a pedofilokkal is, mint akik beteg emberek és ezért türelmesebbnek kellene lenni velük szemben.

Egész pontosan ez a beszélgetés zajlott le Pálffy és Márki-Zay között:

P. I.: Én erre egy másik példát akartam hozni, és hozom is, hogy mondjuk, ugye, van az, hogy ugye, bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké, és ugyanakkor ott vannak a gyermekeik.

M-Z. P.: Bocsánat, milyen türelemmel kell lenni a pedofília felé?

P.I.: A pedofil betegség felé.

M-Z. P.: Miért kell türelemmel lenni a pedofília felé?

P. I.: Azért, mert minden beteggel szemben türelmet kell tanúsítani.

M-Z. P. Elnézést, de egy tömeggyilkos is lehet beteg, de ettől még nem kell türelmet tanúsítani a tömeggyilkossággal.

P. I.: Az is egy mentális betegség.

M-Z. P. Nem kell türelmesnek lenni a tömeggyilkossággal, és nem kell türelmesnek lenni a pedofíliával.

P. I.: Nem is azt mondom, hogy kizárólag türelmesnek kell lenni, én azt mondom, hogy nem lehet szembeállítani egy másik csoporttal. Tehát itt a gyerekek védelméről van szó.

M-Z. P. Nem lehet kérdés, hogy a pedofilokkal szemben a gyerekeket kell megvédenünk, ezért is kell rendszerváltás.

Márki-Zay ezen a ponton tért ki a pedofil Kaleta Gábor egykori perui nagykövetre, elfogadhatatlannak nevezve, hogy a dél-amerikai országból hazamenekítettek egy fideszes nagykövetet a büntetés elől, „majd itt szabadon rábocsátják a magyar gyermekekre, egy bűnöző pedofilt, négyszázezer forint pénzbírsággal.”

A 19 ezer pedofil kép és videó birtoklása miatt bíróság elé került Kaleta Gábor volt perui nagykövet végül egy év felfüggesztett börtönt és 540 ezer forint pénzbüntetést kapott. A tárgyaláson mindent beismert, azt mondta, mélyen megviselte az ügy a családját. Ügyvédje, Mester Csaba pedig a többi között azzal érvelt, "mélyen vallásos emberről van szó, aki rendszeresen gyakorolja a hitét".

Pálffy István láthatóan kínosan feszengett Kaleta ügyének felhozásakor, ezután gyorsan témát váltott mondván „ez megint egy másik, egy konkrét régi ügy és itt az aktualitásoknál maradjunk, ha szabad kérni...”

Az aktualitás most az, hogy Pálffy István újdonsült tévés debütálása csak addig volt legalább nézhető, amíg kormánypárti megmondóemberekkel kellett beszélgetnie „elvtársias légkörben”. Mihelyt azonban egy fajsúlyosabb, uram bocsá’ nála felkészültebb és bizony rutinosabb ember ült le vele szemben, gyorsan kiderült, hogy Pálffynak - egyelőre - jobban megy a tanácsadás.

A beszélgetés ezen része 4:19-nél kezdődik.

Címlapkép: Pálffy István, a KDNP frakcióvezető-helyettese szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. október 30-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán