Pálffy István 13 év után visszatér a képernyőre a Hír TV műsorvezetőjeként

Pálffy István 13 év után visszatér a képernyőre a Hír TV műsorvezetőjeként

A kormánypárti tévé közlése szerint a politikai-közéleti hírháttérműsoruk házigazdája lesz.

Tizenhárom év szünet után újra esti műsor házigazdája lesz Pálffy István volt televíziós szakember, egykori országgyűlési képviselő a Hír TV-n - adta hírül a csatorna.

A kormánypárti tévé közölte, Pálffy augusztus 21-től a Napi Aktuális című műsort vezeti. A televíziós szakember politikai-közéleti hírháttérműsorukat vezeti majd hétköznap esténként - fűzte hozzá a csatorna.

Pálffy István még az 1980-as évek végén kezdte pályafutását a Magyar Rádiónál, később a Magyar Televízió műsorvezetője lett, majd 1997-ben részt vett a TV2 indításában is. A köztévéhez 2002-ben tért vissza, majd 2010-től a KDNP országgyűlési képviselőjeként, 2015-től 2019-ig pedig dublini nagykövetként tevékenykedett. A Duna Média televíziós médiaszolgáltatási vezetője volt 2020-tól, idén augusztusban pedig visszatér a képernyőre.

A Hír TV nem teljesen ismeretlen terep számomra, vendégként eddig is sok vitaműsorban szerepeltem. Most azonban már nem a saját véleményemet mondom majd el a nézőknek, hanem napról napra a hazai közélet jelentős szereplőit, az éppen aktuális témák szakértőit kérdezem

- mondta el új munkájáról Pálffy, aki arról is beszélt:

Úgy gondoljuk, hogy a nézők konkrétumokat akarnak megtudni, és találkozni szeretnének hozzájuk hasonló gondolkodású emberekkel. Fontosak a hírek, az identitás, a pontosság és az emberek tisztelete. Igazodási pontokra és személyekre egyre inkább szükség lesz. Ezért a Hír TV a Napi Aktuális témáit a csatorna nemzeti, magyar érdekek szerinti értékrendje alapján választja, a Hír TV újságírói pedig hasonló gondolkodás és szemlélet alapján mutatják be azokat. Konkrétan és közérthetően.

Velkovics Vilmos, a Hír TV főszerkesztője azt mondta, a televíziós szakember leigazolását hosszú tárgyalási és előkészítési folyamatok előzték meg.

„Szakmailag és emberileg is megtisztelő feladat számunkra, hogy hamarosan egy olyan kivételes televíziós személyiséggel dolgozhatunk együtt, mint Pálffy István. Felkészültsége, tapasztalata és szakértelme garanciát jelent arra, hogy a Hír TV továbbra is színvonalas és informatív műsorral informálja nézőit. A Napi Aktuálisban sok újítást tervezünk, és ezek megalkotásában István nemcsak remek partner, hanem aktív közreműködő is lesz” - fogalmazott a csatorna főszerkesztője.

(Címlapkép: Pálffy István - Hír TV)