A bahreini királyság tulajdonrészt vett egy francia csapatban

A bahreini királyság tulajdonrészt vett egy francia csapatban

A bahreini királyság részvényese és főszponzora lett a francia másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris FC csapatának - írja az MTI.

A klub közleménye szerint Bahrein 20 százalékos tulajdonrészt szerzett az egyesületben, melynek célja, hogy a következő három év alatt az élvonalba jusson.

A Paris FC további külföldi befektetőket szeretne megnyerni, azonban a klub vezetése és működésének ellenőrzése a továbbiakban is a francia többségi tulajdonosi kör feladata lesz.

Bahrein már korábban is hajtott végre befektetéseket a sportban, 2007-ben például részvényeket vásárolt a Forma-1-es McLaren istállóban.

Az első osztályban bajnok Paris Saint-Germain-ben  2011-ben katari befektetőcsoport szerzett tulajdonrészt, a PSG pedig azóta hétszer diadalmaskodott a pontvadászatban, ugyanennyi alkalommal hódította el a Szuperkupát, ötször pedig a Francia Kupában és a Ligakupában is legyőzhetetlennek bizonyult. A Bajnokok Ligája trófeáját ugyanakkor az elmúlt kilenc évben egyszer sem sikerült megnyernie a csapatnak.