Három 12 év alatti kisfiút rontott meg, de csak 6 évet kapott a baranyai pedofil

Három 12 év alatti kisfiút rontott meg, de csak 6 évet kapott a baranyai pedofil

Egy rendkívüli szomorú és ijesztő történetet osztott meg az ügyészség.

"A 35 éves férfi 2017. augusztusától egy dél-baranyai település sportegyesületének futballedzőjeként dolgozott. A szülők és a gyermekek körében népszerűségnek örvendő pedagógus az óvodás és általános iskolás korosztályhoz tartozó gyerekekből álló labdarúgó csapatokat edzett, emellett számos közösségi programot – táborozásokat, kirándulásokat – szervezett tanítványainak, és estenként azok szüleinek is. Többször szervezett otthonában is összejöveteleket a csapatai tagjainak, ahol közösen pizzázott, palacsintázott és videojátékozott a szüleik által felügyeletére bízott fiúkkal. Az ilyen összejövetelek során 2018 és 2019. években három gyermekkorú sértett sérelmére több alkalommal is szexuális cselekményt végzett. A gyerekek utóbb családtagjaiknak részletesen beszámoltak az eseményekről."

Bármilyen döbbenetes, de mindezek után a Pécsi Törvényszék a vádlottat 3 rendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében bűnösnek mondta ki, ám

ezért mindössze 6 év szabadságvesztésre ítélte.

A ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása iránt terjesztett elő fellebbezést, amit a fellebbviteli főügyészség fenntartott. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett.