3 milliárdért újíthatja fel a Vörösmarty és a Podmaniczky teret a kormány egyik kedvenc cége

Korábbi fővárosi munkájukra kiakadtak a helyiek.

A Vörösmarty tér felújítását az önkormányzat által becsült árnál 130 millió forinttal többért, 2,3 milliárdért vállalta a Penta. Az unió hivatalos lapjában megjelent tájékoztató alapján a csatornafedelek és egyéb közműtartozékok mellett több mint egy hektárnyi burkolatot cserélnek ki.

Az Arany János utca-Bajcsy-Zsilinszky utca-Bank utca által határolt Podmaniczky téren is hasonló feladatokat kell végezniük 7800 négyzetméteren. Az 1,1 milliárd forintban benne van a trolibusz-végállomás megszüntetése is. 

A Penta Általános Építőipari Kft. még 2017-ben nyert el egy 5 milliárd forintos keretmegbízást Budapest V. kerületének önkormányzatától. Ezért történhetett meg az, hogy most mind a két közbeszerzésen egyedüli ajánlattevőként indultak. 

A cég még Rogán Antal polgármestersége alatt érkezett a kerületbe, de nemcsak ott dolgozhattak. A második Orbán-kormány megalakulása óta tízmilliárdos nagyságrendben nyert közbeszerzéseket, a 2017-es vizes vb-n is 7,6 milliárd forintnyi munkát végezhettek el. 
 

"Ez egy akadálypálya, kész kalandtúra hazajönni"

A régóta esedékes felújítás részeként már tavaly megújult a Kamermayer tér, valamint a Gerlóczy, Vitkovics Mihály, és a Vármegye utca, majd idén tavasszal a Semmelweis utca.Utóbbi az országos hírekbe is bekerült, amikor kivágták az utcában található összes fát, arra hivatkozva, hogy azok veszélyesen bedőltek, elöregedtek, valamit egyre több betegséggel és sérüléssel küszködtek.

Eszes Ádám