A csúfos vereség miatt Pócs János feloszlatja a jászberényi Fidesz alapszervezetét

A csúfos vereség miatt Pócs János feloszlatja a jászberényi Fidesz alapszervezetét

A választók akaratát figyelembe véve kezdeményezem a jászberényi Fidesz csoport feloszlatását és újjászervezését! - jelentette be Facebook oldalán Pócs.

Pócs János Jászberény fideszes országgyűlési képviselője ritkaságszámba menő önkritikát gyakorolt, amikor a jászberényi önkormányzati választás számára is nagyon kínos kétharmados vereség után másfél héttel úgy döntött, feloszlatja a Fidesz helyi alapszervezetét.

Kétharmados vereséget szenvedett a Fidesz Jászberényben: a Jászság fővárosát a Holdról is látni

Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület) 7 628 (67,78%) szavazattal nyerte meg a polgármester-választást, a fideszes Besenyei Orsolya 3 302 (29,34%) szavazattal jócskán lemaradt. Mivel a helyi lokálpatrióták mind a tíz választókerületet megnyerték, így a tizennégy tagú testületbe csak a kompenzációs listáról jutott be fideszes, ők is csak négyen.

Arról nem írt a közösségi oldalán, hogy a helyi Fideszt, Orbán Viktor, vagy Kubatov Gábor pártigazgató javaslatára oszlatja fel, mindenesetre erős üzenetnek számít Pócs János lépése minden fideszes politikus számára.

Gyöngyösi szerint helyben erős, hiteles jelöltekkel kell készülni az önkormányzati választási kampányra

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke és EP-képviselője az ATV Start műsorában elmondta, valóban két olyan választás lesz jövőre, amelyek nagyon más logika szerint működnek. Az önkormányzati választáson pártja javaslatának alkalmazását szorgalmazza, miszerint az pártpolitikától mentes legyen.