Nem nyomoz az ügyészség a Microsoft-botrányban

Miért is tennék?

Polt Pétert kérdezte írásban az MSZP-s Mesterházy Attila arról, hogy indult-e vizsgálat a Microsoft brutálisan túlárazott magyarországi szoftverlicenc-értékesítései miatt. A szocialista politikus levelében felidézi, a Microsoft belső vizsgálatot folytatott magyarországi leányvállalatánál, amelynek eredményeként szerződést bontottak nagy hazai viszonteladóikkal, és négy magas rangú vezetőt is kirúgtak a cég magyar leányvállalatától. Kiderült ugyanis, hogy a viszonteladók gyakran 30, alkalmanként akár 50-60 százalékkal drágábban adták el a szoftvert az államnak, mint amennyiért a Microsofttól kapták.

A Microsofttól az ügy miatt kirúgott magyarországi vezetők állami pozíciókba ejtőernyőztek - emlékeztetett Mesterházy Attila.

A The Wall Street Journal már vesztegetési ügynek nevezi a Tiborczcal is kapcsolatba hozott Microsoft-botrányt

Lezárult a Microsoft vizsgálata az informatikai világcég magyarországi leányvállalata ügyében - írja a HVG a The Wall Street Journalra hivatkozva. A lap, mely „bribery probe", azaz vesztegetési ügy néven illeti az esetet, arról tudósít, a SEC (az amerikai tőzsdefelügyelet) és az amerikai igazságügyi minisztériummal működnek együtt a részletek feltárásában, miután saját belső vizsgálatukat már lefolytatták.

A legfőbb ügyész azonban nem jött zavarba, rövidre fogott válasza szerint az ügyészségre ugyan érkezett egy feljelentés, de az 2018. április 24. napján bűncselekmény gyanújának hiányában elutasításra került.

És ennyi.