Szijjártó 24 óra leforgása alatt három országot is megjárt, hogy EU-ellenes politikusokkal egyeztethessen

Szijjártó 24 óra leforgása alatt három országot is megjárt, hogy EU-ellenes politikusokkal egyeztethessen

Szijjártó Péter külügyminiszter még a Terminátornál is keményebb, ha munkáról van szó. Legalábbis ezt bizonyítja a csütörtöki napja, ami az eddigieken is túltesz, írja a hvg.hu.

Szijjártó Péter most épp a törökök mellett állt ki az EU-val szemben

Az Európai Unió biztonsága jelentős részben továbbra is Törökország kezében van - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter kedden Ankarában azt követően, hogy török hivatali kollégájával, Mevlüt Cavusogluval tartott megbeszélést. Szijjártó Péter az MTI beszámolója szerint az egyeztetést követő közös sajtótájékoztatón sürgette Brüsszelt, hogy hiánytalanul fizesse ki Törökországnak azt a 6 milliárd eurót, amelyet a 2016-os migrációs megállapodás keretében vállalt.

A külügyminiszter csütörtök reggeltől péntek reggelig tartó útvonala során megjárta Budapest–Hága–Koppenhága–Helsinki–Budapest vonalát, mindezt azért, hogy szélsőjobboldali és EU-ellenes politikusokkal tárgyalhasson a migráció kapcsán.

Hágában találkozott Geert Wilderssel, a holland Szabadságpárt vezetőjével. Koppenhágában a Dán Néppárt első emberével, Morten Messerschmidttel tárgyalt. Aztán a finn fővárosban a Finnek Pártja frakcióvezetőjével, Ville Tavioval és Simo Gröönroos pártfőtitkárral. Minden esetben a migráció és a bevándorlás volt terítéken.

Szijjártó Péter hússzor helikopterezett 2015 óta, a számlát a rendőrség állta

2015 óta hússzor repült rendőrségi szolgálati helikopterrel Szijjártó Péter külügyminiszter - árulta el az Országos Rendőr-főkapitányság a 24.hu közérdekű adatigénylésére. A válaszból kiderült, Szijjártó magasan vezeti a helikopterező kormánytagok listáját, Orbán Viktor például csak egy alkalommal vette igénybe a rendőrségi helikoptert. Íme a lista, mely kormánytagok, mikor repültek:

A lap szerint mindez azért érdekes, mert Szijjártó nem pártemberként, hanem külügyminiszterként tette a látogatásokat, holott nagy valószínűséggel pártügyek kapcsán tárgyalt a felekkel, mindezt a fotók szerint az állami különgép igénybevételével, vagyis a helikpoterezéseket követően ismét közpénzből finanszírozva az útjait.