"A védőfelszerelés csak akkor cserélhető, ha kiszakadt, vagy tisztíthatatlanul elkoszolódott"

"A védőfelszerelés csak akkor cserélhető, ha kiszakadt, vagy tisztíthatatlanul elkoszolódott"

A szolgálati jogviszony kapcsán arra a döntésre jutottam, hogy nem írom alá, mert megalázó és embertelen körülmények közé igyekszik szorítani az egészségügyi dolgozókat. Így aztán nincs mit veszíteni!

- olvasható Rig Lajos Facebook-posztjában, aki január 6-tól kezdve rendszeresen közzéteszi az egészségügyi dolgozóktól kapott leveleket, hogy mindenki lássa, milyen a valódi helyzet a frontvonalon.

A népjóléti bizottság jobbikos alelnöke által megosztott újabb levél írója a győri covid osztályok elkeserítő helyzetét azzal illusztrálta, hogy a védőfelszerelés náluk csak akkor cserélhető, ha kiszakadt, vagy tisztíthatatlanul elkoszolódott. Majd azzal folytatja, hogy a betegeket ide-oda költöztetik, mert a néhány éve átadott épületekben nem mindenhol van központi oxigén. A dolgozók szintén ötletszerűen vannak átrendelve covid osztályokra, attól függően, hol nincs éppen személyzet, mert a felszerelés hiányosságai miatt megbetegedtek. Mindemellett átirányításkor a szabályokat nem tartják be, mindegy, hogy kinek van kicsi gyermeke, esetleg egyedül nevel egy vagy több gyermeket, azokat is minden gond nélkül covid osztályokra helyezik át.

Az átvezénylésről papíron semmi nem szerepel, az esetlegesen adható plusz juttatásról szintén nincs dokumentum. A munkaügyön dolgozók sajnos alkalmatlanok normál menetben is a bérek és pótlékok, valamint a havi munkaidő pontos rögzítésére és az államkincstár felé továbbítására

 - írja panaszosan a levélküldő, aki napokig tudná sorolni a szabálytalanságokat, amelyekből nem csak most, de évek óta hátrányuk származik.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.