Önkéntes munkában segítene a Jobbik képviselője azokon, akiket a kórházak kiürítése miatt hazaküldtek

Önkéntes munkában segítene a Jobbik képviselője azokon, akiket a kórházak kiürítése miatt hazaküldtek

A kormány ágyfelszabadítása rendjét óriási felháborodás övezte. Kásler Miklós még április 7-én adott utasítást arra, hogy a közfinanszírozott teljes ágykapacitás "minimum 60 százalékát" koronavírus-fertőzött betegek ellátására kell alkalmassá tenni április 15-ig. 

A rendeletből kiderült, hogy nem kapott senki magyarázatot arra, szakmailag miért indokolt ez az arányú ágykiürítés. Jelenleg csak találgatni lehet, hogy hány honfitársunkat zavarták ki az intézményekből, de Orosházán például egy 72 esztendős férfi a hazaküldése után fél nappal életét vesztette

A Jobbik országgyűlési képviselője, Rig Lajos még március 16-án jelezte, hogy önkéntes munkavégzésre jelentkezik az egészségügybe a koronavírus-járvány ideje alatt. Most a képviselő a saját közösségi oldalán írt arról, hogy az ágyfelszabadítási rendelet miatt nagyon sok krónikus betegséggel küzdő embert helyeztek el a családjaiknál. 

Hozzátette, hogy egyre több megkeresés érkezik irányába amiatt, hogy óriási problémát okoz a családtagok számára a beteg hozzátartozók ápolása.

"Mint egészségügyi dolgozó, tisztában vagyok azzal, milyen nehézségekkel jár a betegek mozgatása és mindennapos ellátása, főleg az ehhez szükséges feltételek megléte nélkül."

A jobboldali néppárt politikusa elmondta, hogy hetente több alkalommal is segíti az egészségügyi dolgozók munkáját, de a parlamentbe csak a legszükségesebb alkalmakkor jár, így a képviselő a szabad napjain szívesen segítene a családoknak a beteg hozzátartozók ellátásában és a teendők betanításában, mint például a fürdetés, pelenkázás, gyógyszerek beadása stb).

Rig Lajos leszögezte, hogy a tapolcai önkormányzattal együttműködve 

a megfelelő ágyak biztosításában is segíteni szeretne, amennyiben ez szükséges.