Index: hazaküldése után 12 órával meghalt egy súlyos beteg

Index: hazaküldése után 12 órával meghalt egy súlyos beteg

Az Index beszámolója szerint egy 72 éves orosházi férfi azután halt meg 12 órával, miután a kórházi ágyak leépítése miatt hazaküldték őt április 21-én. 

A férfinél három éve Alzheimer-kórt diagnosztizáltak, egészségi állapota ugyan folyamatosan romlott, de képes volt egyedül enni és kikelni az ágyból. Április 11-én szombaton agyi infarktust kapott és bal oldalára teljesen lebénult, mentővel az Orosházi Kórház Sürgősségi Osztályára vitték, ahonnan aztán a neurológiai osztályra került. Ennek ellenére április 20-án már azt a tájékoztatást kapta a kórház részéről az élettársa, hogy a férfit elméletileg otthon is el lehet látni. 

A férfi azonban nemsokkal később meghalt az otthonában.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Orbán-kormány a koronavírus-járvány örve alatt bele kezdett a kórházi ágyak racionalizálásába, igaz, azzal az ígérettel, hogy csak orvosszakmai szempontok alapján döntenek arról, hogy egy beteget haza lehet-e engedni. 

Kásler Miklós ma kiszámolta: nagyjából 1.300 beteget tettek ki a kórházakból

Folytatódik a kormányzati magyarázkodás a drasztikus kórházi ágyszámleépítések kapcsán. Most Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter mutatott be egy érdekes számítási modellt. Szóval, az operatív törzs április 15-ei közléséből tudjuk, hogy április 19-ig kellett a kórházi ágykapacítás 50 százalékát felszabadítani ( ez volt az első ütem), ez 32.900 ágyat jelentett, amiből nem olyan nehéz kiszámolni, hogy a 100 százalék 65.800 kórházi ágy.