Kitüntették Rig Lajost

Kitüntették Rig Lajost

A Tapolcai Egészségügyért és Szociális Ellátásért kitüntetésben részesült Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője – derül ki a képviselő Facebook-oldalára feltöltött videóból. A Tapolca város napjának ünnepségén elhangzott laudációból kiderül, a díjat a külföldi kapcsolatai révén felajánlott, a városnak, egészségügyi és szociális intézményeknek juttatott – bútorzat, orvostechnikai eszköz és felszerelés – adományok beszerzésében való közreműködéséért (a legutóbbi ilyen sikeres akciójáról itt számoltunk be), valamint a COVID 19 járvány ideje alatt teljesített önkéntes egészségügyi szolgálata elismeréséül kapta.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A méltatás felidézi, Rig a koronavírus-járvány első hulláma idején elsők között jelentkezett önkéntesnek, az Országos Mentőszolgálat mellett a tapolcai, ajkai és keszthelyi kórházakban is jelentkezett, mivel aneszteziológus szakasszisztensi végzettséggel is rendelkezik. Ilyen minőségében jártas az intenzív ellátásban, a lélegeztetőgépek kezelésében.

Szolgálatát a tapolcai mentőállomáson kezdte, a tavaly tavaszi időszakban számos 24 órás szolgálatot teljesített COVID-esetkocsin, az őszi, második hullám idején, mikor az egészségügyi dolgozókat is tömegesen sújtotta a járvány, a tapolcai mentőállomás mellett az ajkai Magyar Imre Kórház red zónájában vállalt és teljesített 24 órás szolgálatokat.

A kitüntetést Dobó Zoltán, a Balaton-felvidéki város polgármestere adta át.