Rogán Antal legmegbízhatóbb embere már gázban is utazik

Ilyenek vannak.

A 24.hu írta meg, hogy a Rogán Antal propaganda, és miegymás bizalmasának számító ügyvéd, Kertész Balázs beszállt a gázbizniszbe is. Sőt, a portál szerint néhány héten belül két új Kertész-érdekeltséget is bejegyzett a cégbíróság.

Az ügyvéd-üzletember legújabban az energetikában aktivizálja magát, mint a 24.hu észrevette, néhány napja Monavis Energy Zrt. néven jegyeztek be új céget, amelynek fő profilja a gázkereskedelem, ezen kívül egyetlen más tevékenységi kört adtak meg, a gázelosztást. A zrt.-kre előírt minimális, 5 millió forint alaptőkével bejegyzett társaság vezérigazgatója Kertész Balázs, aki a magyar kormányközeli üzletemberek által is kedvelt, svájci adóparadicsomként számon tartott Zugban található lakcímet adott meg a cégbíróságnak.

Gond lehet Rogán feltalálótársának Svájcba talicskázott pénze körül

A NAV 2017-ben eljárást indított különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával az OLAF OF/2015/1028/B4 számú jelzése alapján egy 9,77 milliárd forintos támogatási ügyben - derül ki Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákos és Legény Zsolt részére küldött felsorolásából.

Kertész Balázs eleddig Rogán Antal ingatlanbizniszeiben vett részt, de úgy néz ki a munkaerőhiány elérte a NER magasabb szintjeit is.

Rossz hír viszont, hogy Rogán Antal szülőfaluja, Szakonyfalu 4-2-es vereséget szenvedett Máriaújfalun a hétvégén, ezzel pedig elvesztette első helyét a Vas megyei labdarúgó-bajnokság III. osztályának Körmendi csoportjában. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Nagyrákos nem tudta kihasználni a botlást, ugyanis jelentős játékvezetői segédlettel 2-1 arányban kikapott hazai pályán Magyarlaktól, így elmaradt az előzés.

(Címlap- és borítókép: Rogán Antal követi Orbán Viktort a Parlamentben - fotó: Béli Balázs / Alfahír)