Varga Judit 300 millióra bírságolta a Ryanairt

Varga Judit 300 millióra bírságolta a Ryanairt

Az igazságügyminiszter ezt a Facebookon jelentette be. A politikus posztja szerint június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Ryanair-DAC légitársasággal szemben az extraprofit-különadó áthárítása témájában.

Szakmai irányító szervként az Igazságügyi Minisztérium a vizsgálat után jogsértést állapított meg, ugyanis a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat.

A fogyasztóvédelmi bírság összege: 300 millió forint.

Varga Judit azzal zárta posztját, hogy az extraprofit-különadó megkerülését vagy áthárítását fogyasztóvédelmi vizsgálattal és bírsággal fogják büntetni a továbbiakban is.

Dumb és Dumberhez hasonlította Nagy Mártont és Gulyás Gergelyt a Ryanair-vezér

Folytatódik és úgy tűnik egyhamar nem is zárul le a Ryanair és a magyar kormány között zajló nyilatkozatháború. A cég vezérigazgatója legutóbb a két kettyóhoz, Dumb és Dumberhez hasonlította Nagy Mártont és Gulyás Gergelyt. Nem sokkal korábban válaszul az „idióta extraprofitadó" miatt, emailek küldésére kérték az utazókat.

A Ryanair azt követően emelte 3900 forinttal a jegyárait, hogy a kormány extraprofit-adót vezetett be. A légitársaság ennek visszavonását is kérte, mert a kormány döntése szerintük visszavonhatatlan károkat okoz a turisztikai ágazatnak és a gazdaságnak. A légitársaság szerint a különadó több mint ostobaság, hiszen a járvány, a háború és az egekben lévő olajárak miatt az iparág jelenleg nem nyereséges.