Salamon Gergő: Mi azt szeretnénk, hogy sokan élhessenek meg tisztességesen a tormából

Salamon Gergő: Mi azt szeretnénk, hogy sokan élhessenek meg tisztességesen a tormából

Online sajtótájékoztatót tartott Salamon Gergő, az ellenzéki összefogás jelöltje Hajdú-Bihar megye 3. számú választókerületében, ahol a tormatermelés kapcsán az elmúlt időszakban elért eredményekről számolt be.

A Jobbik politikusa elmondta, hogy míg tavaly 250 forintért vették a tormát, addig idén már 400-500 forintos árról írtak alá szerződést. Akinek pedig 2 millió forint alatt maradt a tormából származó jövedelme, az egyszeri ezer eurós támogatást kapott.

Salamon Gergő ígéretet tett rá, hogy a 2022-es kormányváltás után újabb lépéseket fognak tenni a termelők, a napszámosok és a felvásárlók helyzetének javítása érdekében.

Én magam leszek azért a felelős, hogy az itt megtermelt értékeket itt helyben dolgozzák fel. A tormát nem Németországba fogják vinni feldolgozni, hanem itt helyben ezeken a településeken. Ezáltal az itteni embereknek fogunk munkát adni és a multik profitját az Önök zsebébe fogjuk átcsoportosítani

- zárta sajtótájékoztatóját az összefogás jelöltje.

Támogatás nélkül: eltűnhet a magyar torma a hazai polcokról

Magyar Zoltán, a Jobbik frakcióvezető-helyettese és agrárpolitikáért felelős országgyűlési képviselője Facebook-posztjában hívta fel a figyelmet a bagaméri tormatermelés helyzetére: Mára odáig jutottunk, hogy a hagyományosan magyar zöldségnek és gyümölcsnek számító élelmiszereink nagy részéből külföldi behozatalra szorulunk. A torma és vele egy egész térség a következő áldozat?