Sas Zoltán: Az ukránok számára kizárólag humanitárius segítségnyújtást tudunk elképzelni

Sas Zoltán: Az ukránok számára kizárólag humanitárius segítségnyújtást tudunk elképzelni

A Jobbik nem támogatja Ukrajna európai uniós és NATO-csatlakozását, amíg le nem zárul az Oroszországgal folytatott háború, és nem rendeződnek az ország új határai. A párt elítéli Putyin agresszióját.

A Jobbik számára a magyar emberek biztonsága és a béke a legfontosabb, ezért kizárólag a magyar nemzeti érdeket képviseljük – fejtette ki az ellenzéki párt álláspontját Sas Zoltán, a Jobbik honvédelmi szakpolitikusa.

Elítéljük a putyini Oroszország agresszióját, ugyanakkor elítéljük a Zelenszkij által vezetett Ukrajna kisebbségekkel szemben tanúsított viselkedését is

– fejtette ki.

Kiemelte, hogy Ukrajna az elmúlt években szűkítette a kárpátaljai magyarság nyelvi és kisebbségi jogait, amivel a nemzetközi jogi szerződésekben vállalt kötelezettségeit is figyelmen kívül hagyta.

Sas Zoltán szerint mivel sem ezen, sem más területen Ukrajna nem teljesíti az EU-tagság feltételeit, a Jobbik továbbra sem támogatja az ország EU- és NATO-csatlakozását.

Ez a háború nem a magyar emberek háborúja - ahhoz, hogy ez így is maradjon, Ukrajna felé kizárólag a humanitárius segítségnyújtást tudjuk támogatni

– szögezte le a jobbikos képviselő.

A háborús konfliktus kétséges alakulása miatt az ellenzéki párt kiemelten fontosnak tartja a magyar emberek védelmében: a polgári védelem teljes felülvizsgálatát, annak a magyar emberek számára biztonságot nyújtó megteremtését, az önálló határőrség visszaállítását, az egészségügyi intézményrendszer esetleges veszélyhelyzetekre történő felkészítését, egy hatékony gazdaságvédelmi program életbe léptetését, különös tekintettel a magyar agrárszektor védelmére.

(Címlapkép: Sas Zoltán/facebook)