A Jobbik elítéli, hogy Orbán Viktor támogatta Ukrajna NATO-hoz való csatlakozási szándékát

A Jobbik elítéli, hogy Orbán Viktor támogatta Ukrajna NATO-hoz való csatlakozási szándékát

Az ellenzéki párt szerint egy újabb jövőbeli konfliktus kitörése Ukrajna NATO tagsága miatt automatikusan belerángatná Magyarországot egy háborúba, ezért a magyar érdekekkel ellentétesnek tartja Orbán döntését.

A Jobbik a magyar érdekekkel ellentétes döntésnek tartja, hogy Orbán Viktor Washingtonban Magyarország nevében aláírta azt a nyilatkozatot, miszerint Ukrajna NATO-hoz való csatlakozása egy visszafordíthatatlan folyamat - írja friss sajtóközleményében az ellenzéki párt.

A jelenlegi orosz-ukrán háború valamikori lezárásától függetlenül a világ azon térsége sokáig puskaporos hordó marad, így egy újabb jövőbeli konfliktus kitörése Ukrajna NATO tagsága miatt automatikusan belerángatná Magyarországot egy háborúba, amely tragédia lenne hazánk lakossága számára

- hangsúlyozták.

„Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok” - mondta már 2011-ben is a miniszterelnök.

"Most, miután EP-választást nyert azzal a kommunikációval, hogy megvédi országunkat a háborútól, aláír egy olyan nyilatkozatot, mellyel támogatja Ukrajna NATO-hoz való csatlakozási szándékát. A Jobbik szerint egy felelős kormányzati politizálás nemcsak a jelenre, hanem a jövőre nézve is biztosítja, hogy Magyarországon a béke tartósan megmaradjon"

- zárul a közlemény.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog a tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Kijevben 2024. július 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)