Gulyás: „Ha tudnám, sem mondanám meg” kik vannak Schadl titkos videóján

Gulyás: „Ha tudnám, sem mondanám meg” kik vannak Schadl titkos videóján

Akkor sem árulná el Gulyás Gergely az újságíróknak, hogy kiket próbálhatott szexvideóval zsarolni Schadl György, ha tudná, kik vannak a felvételen – derült ki a csütörtöki kormányinfón, miután a Telex ezzel kapcsolatban feltett kérdésére adott válaszában a miniszter úgy fogalmazott,

„Mivel nincs jogi relevanciája, ha tudnám, sem mondanám meg.”

Ismert, Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnökének otthonában a nyomozók olyan, páncélszekrényében őrzött felvételeket találtak, melyek a nyomozati iratok szerint legalább egy közszereplőt kompromittálhatnak.

Az aligha lehet kérdéses, hogy a politikai érdekérvényesítő képesség legmagasabb szintjein mozgó végrehajtói elnök, akinek egyes kérései minisztériumi döntéshozatalokra lehettek kihatással, egy ilyen felvételt nem magáncélra szerzett be, hanem potenciális fegyverként tartott magánál.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kik vannak a felvételen vagy felvételeken, azonban a sajtóban eddig megjelent információmorzsák arra utalnak, hogy az ügyben érintett lehet egy neves, a kormánypropagandában rendszeresen feltűnő orvosprofesszor, valamint az egyik kormánypárti kereskedelmi csatorna ismert műsorvezetője is.

Utóbbi személlyel korábban hírbe hozták Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt is, aki a vádakat ostobaságnak és hazugságnak nevezte, valamint jogi lépéseket ígért, azonban arra a Miniszterelnöki Kabinetirodától nem kaptunk választ, hogy ez végül megtörtént-e és ha igen, milyen eredménnyel végződött. A Schadl-felvételen való esetleges részvételét egyébként minden eddig szóba kerülhetett érintett egyértelműen tagadta.