Schadl-Völner-ügy: Schadl sofőrje is nagyot kaszált az egyik árverésen

Schadl-Völner-ügy: Schadl sofőrje is nagyot kaszált az egyik árverésen

A korrupciós botrány negyedrendű vádlottja, M. Viktor, akit csak Schadl György sofőrjének és bizalmasának neveznek, saját vallomása szerint messze áron alul vett egy érdi ingatlant, a kölcsönt pedig a végrehajtói kar elnöke adta - közölte az rtl.hu.

M. Viktor egyik vallomásában beszélt arról, hogy az érdi házat „nem kizárhatóan” Schadl György ajánlotta a figyelmébe, aki végrehajtóként egy korábbi ügy miatt már találkozott az ingatlannal.

A sofőrnek az volt a feladata, hogy megvásárolja a követeléskezelőtől az ingatlanra felvett banki tartozásokat, majd be kellett fizetnie egy összeget azért, hogy részt vehessen az árverésen. Ezért a két tételért az rtl.hu birtokába került vallomás szerint összesen 24,5 millió forintot fizetett, a pénzt pedig Schadl György adta neki kölcsön. 

A pár hónappal későbbi árverésen aztán a sofőr nyert 40,5 millió forintos ajánlattal, de az árba beleszámították a 24,5 millió forintot és a megvásárolt hitel kamatait is, így az ingatlant a piaci értékénél 16 millió forinttal kevesebbért szerezte meg, de M. Viktor nem tartotta meg a házat, hanem némi felújítás után eladta.

Schadl-Völner-ügy: Mindent tagadnak a büntetőper fővádlottjai, Völner ügyvédje Varga Juditot hallgatná meg

Schadl György, Völner Pál, R. Róbert, és A. Tamás meghallgatásával folytatódott a legsúlyosabb korrupciós botrányként is emlegetett Völner-Schadl-ügy előkészítő ülése a Fővárosi Törvényszéken. A csütörtöki tárgyalási napon ismét meg kellett jelenniük az ügy főszereplőinek. 

M. Viktor azt mondta a vallomásában, hogy

1,5 milliót kapott Schadl Györgytől a renoválásra, majd 41,5 millióért értékesítette a házat, azaz összességében 15,5 milliót keresett az ügyleten. Vallomása szerint ebből 8,9 milliót adott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének, csaknem 6 millió forintot pedig megtartott..

Az rtl.hu cikke szerint ez a példa is azt a korábban már többször felvetett jelenséget mutatja, hogy a végrehajtásban érintett adósok ingatlanát a piaci árhoz képest akár sokkal kisebb összegért is meg lehet szerezni, mindezt ráadásul teljesen törvényesen.

M. Viktort azzal vádolják, hogy Schadl György sofőrjeként ő szállította a pénzeket ide-oda, de Völner Pálnak is ő vásárolta meg a névnapi ajándékot. A vádlott nem ismerte el bűnösségét, és nem fogadta el a vádirat egyetlen rá irányuló pontját sem a februári előkészítő ülésen.

Trócsányi László neve is feltűnt Schadl György bizalmasának naplójában

Nemcsak Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének neve tűnik fel Schadl György bizalmi emberének naplójában, hanem Trócsányi László volt fideszes igazságügyi miniszteré is...