Háziasított rénszarvasokra vadászott Semjén Zsolt - kiosztotta az ismert természetfilmes

Felesleges volt a helikopterezés is.

Semjén megmutatta: nem csak Rogán Antal szeret helikopterezni a Fidesz-KDNP-ből

Úgy tűnik, hogy Semjén Zsolt sem akart elmaradni a luxusban a nagyobbik kormánypárt emblematikus figurái mögött. A Magyar Nemzet birtokába jutott fényképek és dokumentumok szerint ugyanis a miniszterelnök-helyettes is előszeretettel helikopterezget, ráadásul mindezt a legnagyobb titokban, néhány napos luxusvadászatokon műveli, Svédországban.

A Semjén vadászatáról keringő információkat Török Zoltán, a Svédországban élő ismert természetfilmes tette helyre Facebook-bejegyzésében, amit a Népszava szúrt ki.

Török leszögezi: Svédországban 150 éve kihaltak a vadon élő rénszarvasok, így Semjén háziasított állatokra vadászott. "Ennyi erővel a Hortobágyon is lövöldözhetne szürkemarhákra" - jegyzi meg.

Török szerint a képek kora ősszel készültek, az első betereléskor, ilyenkor a nagyobb bikákat kiszelektálják, mert a húsuk nagyon rossz ízű lenne a bőgés után. A számi közösségek ilyenkor boldogan adnak vadászati engedélyt a háziasított rénszarvasaikra.

A tetemet egyébként általában nem helikopterrel, hanem a jóval olcsóbb quaddal szokták elszállítani, persze ha a turistáknak van néhány elszórni való milliójuk, akkor szívesen lehúzzák őket ezzel is.