A kormány két velencei-tavi állami ingatlannal gazdagítana egy fideszes kötődésű alapítványt

A kormány két velencei-tavi állami ingatlannal gazdagítana egy fideszes kötődésű alapítványt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a veszélyhelyzet meghosszabbítása mellett még egy salátatörvényt is javasolt, mely szerint két velencei-tavi állami ingatlannal gazdagítana egy kormánypárti kötődésű alapítványt - írta Kocsis-Cake Olivio.

Semjén törvényjavaslata alapján bőven a választásokig, 2022. június elsejéig maradna a veszélyhelyzet

Újabb salátatörvényt nyújtott be a parlamentnek Semjén Zsolt, amelyben egyebek mellett az is szerepel, hogy a kormány 2022. június elsejéig meghosszabbítaná a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetet. A miniszterelnök-helyettes által beadott törvényjavaslatban - amit az Mfor.hu vett észre, azt írják: "A javaslat célja a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I.

A Párbeszéd képviselője felhívta rá a figyelmet, hogy a szóban forgó Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola nevet viselő intézmény „fontos emberei” között szerepel L. Simon László, a Felcsútot is képviselő Tessely Zoltán, de Lezsák Sándor és az EMMI egyik helyettes államtitkára is helyet kapott a védnökök között.

Az „ajándékozás” indoka az alapítvány nevelési, oktatási és felsőoktatási feladatai ellátásának elősegítése, hasonló címszó alatt kapta meg egyébként a Varga Mihály kezébe adott Óbudai Egyetem is a Római-part legnívósabb telkeit. Jogászkodni persze mindig lehet, azt azért mégsem lesz könnyű megmagyarázni, hogy miben járul hozzá L. Simon alapítványának nevelési tevékenységéhez Velence egyik legértékesebb partszakasza vagy a gárdonyi Piramis Hotel

- tette hozzá. A politikus szerint a Velencei-tó környékén élőknek és általában a magyar embereknek a tóparthoz történő hozzáférése eleve folyamatosan szűkül amiatt, hogy Gárdony fideszes vezetése egymás után kótyavetyéli el a szabadstrandként használt telkeket, miközben az oktatási tevékenységhez a tóparttól valamivel távolabbi telkek is tökéletesen megfelelnének, ami nem járna az egészséges környezethez való alapjog tömeges sérelmével.

Az ellenzéki politikus az ügy kapcsán az EMMI-hez fordult.