Sikeres 2015-ös után, jöhet a jubileumi 2016-os év – E.F. interjú

Helyzetjelentő villáminterjú Czimmer János basszusgitárossal.

 - Pár hete újabb két régi Fejbőr albummal gyarapodott a Hadak Útja Kiadó katalógusa, szépen alakul a digipack gerincén az E.F. logós babérkoszorú. Tavaly év végén, az akkor kezdődő lemez-újrakiadásokkal kapcsolatban azt mondtad, hogy ha jól fogy az első széria, akkor folytatódik a sorozat. Ezek szerint van igény ezekre...

 - Igen, szerencsére nagyon jó, profi kiadó segíti törekvéseinket és a közönség is igényli az új köntösben és megújult hangzással kiadott lemezeket. Rájöttek, hogy hiába van meg egy-egy régi Fejbőr album, az egységes, igényesen kialakított borító, és a plusz képekkel ellátott CD booklet megéri az újbóli beszerzést. Ráadásul ezek a kiadások lényegesen szebben, dögösebben szólnak mint a régiek, hála a Denevér Hangstúdió aprólékos, vájt füllel beállított munkájának.

 - Júniusban egy vadonatúj dalokat tartalmazó E.F. album is megjelent, Édes Földünk, Szép Hazánk címmel. Milyen visszajelzéseket kaptatok erre, egyáltalán milyen fogadtatása volt a lemeznek?

 - Nagyon vártuk a fogadtatást, hiszen régóta nem voltunk profi stúdióban. Az előző lemezt is magunk készítettük. A Denevér csapata itt is nagyon odatette magát, ahogy a kiadónk is megbízható, professzionális hátteret nyújtva biztosította a munkánkat. A fogadtatás nagyon biztató, az érdeklődés a mai napig töretlen, folyamatosan nő, ahogy a különféle internetes videómegosztó oldalak nézettsége és digitális letöltések számadatai is mutatják.

 - A koncerteken az új számok közül mennyit sikerült stabilan beépíteni a műsorotokba?

 - A programunkba egyelőre még óvatosan tettünk egy-két új dalt, mert a tapasztalatunk alapján fokozatosan érdemes ezeket beépíteni.

 - Már csak bő egy hét van hátra 2015-ből, ezért egy pár mondatos, zenekarral kapcsolatos évértékelésre kérnélek.

 - Egy nagyon tartalmas és pozitív évet zárhatunk. Voltak és lesznek is nehézségek, de a határozott, összetartó zenekari közbelépés mindig gyorsan legyűrte ezeket. Sok új helyszínre hívtak minket fellépni, de nem akarunk kiemelni egyet sem, mert mindegyik jó volt és remélem, jövőre ugyanígy tudjuk majd a közönségünket szórakoztatni.

 - December 26-án tartjátok a hagyományosan Fehér Karácsonynak nevezett évzáró rendezvényeteket. Az esttel kapcsolatban elmondanál minden fontos infót?

 -Bár nem szeretnénk egyik koncertet sem a másik elé helyezni, de ezt mégis külön érdemes megemlíteni. A Fehér Karácsony egy több éves hagyományt ápoló, az évet méltón lezáró, mintegy a közönségünkkel együtt ünneplő rendezvény. Itt mindig a zenekar kibővített közreműködő zenész gárdával, igényes megszólalással készül. Hegedű, zongora és idén fúvós trió, szaxofon, alt szaxofon, trombita is színesíti majd a repertoárt. A mostani esten az új lemezét bemutató fiatal, tehetséges zenekar a Nemzeti Hang lesz a vendégünk. Emlékezetes, jó kis év végi buli ígérkezik!

 - Jövőre 30 éves lesz az Egészséges Fejbőr. Tudsz-e, akarsz-e a jubileummal kapcsolatban – már most közzétehető – információkkal szolgálni vagy egyelőre még minden maradjon meglepetés?

 - Igen, hogy elrepült ez a néhány esztendő! Nagyon készülünk, mert a 2016-os esztendő nekünk végig a szülinapi esemény köré épül. Májusban tervezzük a két, még ki nem adott régi albumunk, a Mai honfoglalók és a Szóljon az Oi! ismételt megjelentetését. 2016 év végén pedig egy új, jubileumi lemez megjelenésével zárnánk a nyolc darabos CD gyűjteményt, ami az E.F. eddigi 30 évét fogná össze. Az alkalomra ruházatban is újdonságokkal készülünk közönségünk felé. Koncertek terén több meglepetést is tartogatunk, de ezek még képlékeny tervek, nem beszélnék most róluk. Minden információ időben megtalálható majd a weboldalunkon. Köszönjük közönségünknek és támogatóinknak az idei kitartó segítségét! Mindenkinek békés, a családokat egyesítő, szeretetben gazdag ünnepet és reményteli új esztendőt kívánunk nemzetünknek határon innen és azon túl!