Somogyszilbe küldték az államtitkárt: "Úgy fogja érezni magát mintha valami háborús övezetben járna"

Többek közt a portálunk által is bemutatott állapotokról beszélt a Parlamentben Ander Balázs, a Jobbik képviselője.

Az illegális bevándorlóáradat kapcsán a kormány joggal riogat a Nyugaton terjedő "no go"-zónák rémképével. Arról viszont már szemérmesen hallgatnak, hogy más kiadásban, de itthon is találkozhatunk olyan községekkel,  amelyek inkább valamiféle ellenséges törzsi területre hasonlítanak

- mondta el Ander, aki felhívta a figyelmet: az ezekből a falvakból elmenekülni nem tudó, rettegésben élő törvénytisztelő emberek joggal érzik úgy, hogy az államhatalom kivonult ezekről a helyekről.

Miután a képviselő részletesen beszámolt a Somolyszilben és a Büssün tapasztalható körülményekről, azt ajánlotta Kontrát Károly államtitkárnak, hogy ő is tegyen látogatást a helyszínen, és a romok közt garantáltan úgy fogja érezni magát mintha valami háborús övezetben járna.

Miért hagyják, hogy a szociálparazita és bűnöző életmódra berendezkedett rombolók túszává váljon a magyar vidék? - tette fel a kérdést Ander.

Válaszában Kontrát Károly államtitkár azt mondta, a rendőrség az ország minden településén fellép az emberek biztonsága, a közrend és a közbiztonság érdekében. Emlékeztetett a törvények szigorítására és a rendőrség megerősítésére, melyek alapján úgy látja, az elmúlt időszakban jelentős javulás volt tapasztalható a közbiztonság terén.

Mint mondta, igyekezett tenni azért is, hogy az említett településeken "még jobb" legyen a helyzet, de hozzátette: a sajtóban megjelentek jelentős része nem fedi a valóságot.