Közel 10 ezer forintot kóstált egy korsó sör, de léptek az ügy érdekében

Közel 10 ezer forintot kóstált egy korsó sör, de léptek az ügy érdekében

Egy korsó sör ára 27 dollár, azaz 9800 forint volt, de a hír nyomán olyannyira felháborodtak a kommentelők, hogy lépni kellett, így ezentúl hatóságilag szabályozzák a reptéri árakat a New York-i és New Jersey-i reptereken. A Roadster arról ír, hogy az érintett államok hatóságai bejelentették, a továbbiakban a reptéri étel- és italárak nem lehetnek tíz százaléknál magasabbak a városi, normál árakhoz képest.

Történt ugyanis, hogy a new york-i LaGuardia reptéren lencsevégre kapták, hogy az ottani vendéglátóhelyen a sörök 23 és 27 dollár közötti áron mozogtak. A döbbenetesen hangzó árak indoklása az volt, hogy szükség volt a “tíz százalék Covid-megtérülési extrára”. 

Senkinek nem szabadna ilyen egészen észveszejtő összeget fizetnie egy sörért

- fogalmazott a hatóságok egyik illetékese, aki megígérte, hogy a későbbiekben rutinszerűen ellenőrizni fogják a reptéri vendéglátóhelyek árait és a meghatározott sztenderdek betartását.

5000 forintot is elkérhetnek egy liter sörért az idei Oktoberfesten

A koronavírus-járvány miatt elrendelt tavalyi és tavalyelőtti lezárások után idén ismételten megrendezik a híres müncheni sörfesztivált, az Oktoberfestet, ezt azonban kissé beárnyékolja, hogy várhatóan jelentősen megnőnek majd a népszerű német népünnepély sörárai.