A Fidesz addig folytatja az aláírásgyűjtést, míg el nem jutnak mindenkihez

A Fidesz addig folytatja az aláírásgyűjtést, míg el nem jutnak mindenkihez

A Fidesz addig folytatja az aláírásgyűjtést a petíciójához, amíg meg nem talál mindenkit, aki meg akarja üzenni Gyurcsány Ferencnek, hogy nem kér még egyszer az ő "kudarcos és gyalázatos" kormányzásából -  írja az MTI, Horváth László, a Fidesz szóvivője pénteki sajtótájékoztatójára hivatkozva.

A kormánypárti politikus közölte: a "Stop Gyurcsány, stop Márki-Zay!"  petíció aláíróinak száma már meghaladta az 1 millió 467 ezret. Ez szerinte világossá teszi, hogy a magyar emberek többsége nem akarja, hogy a múlt emberei újra hatalomra kerüljenek, nemet mond Gyurcsány Ferencre, az ő bábjaira és arra a kormányzásra is, ami egyszer már a csőd szélére lökte az országot.

Nagyon berúghattak tegnap a Fidesznél, más magyarázat nem lehet erre a fantáziátlan kampányszlogenre

Most, hogy az ellenzéki szavazóknak (még véletlenül sem a Kubatov-listára jóhiszeműen feliratkozó fideszeseknek) köszönhetően valóra vált a „Stop Gyurcsány, stop Karácsony!" kampány - mint ismert, Karácsony Gergely az első forduló után visszalépett az előválasztástól, Gyurcsány Ferenc pártjának jelöltje, Dobrev Klára pedig kikapott Márki-Zay Pétertől - a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté közölte, folytatják a kampányt.

A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta: a Fideszhez érkező egyértelmű jelzésekből és megkeresésekből egyértelmű, hogy még nem jutottak el minden emberhez, aki csatlakozni szeretne a petícióhoz.

Éppen ezért tovább folytatjuk az aláírásgyűjtést addig, amíg meg nem találtunk mindenkit, aki meg akarja üzenni Gyurcsány Ferencnek, hogy hataloméhségből hiába tol maga elé bárkit, bármilyen bábot, akkor sem kérünk még egyszer az ő kudarcos és gyalázatos kormányzásából

- fogalmazott.

Horváth László az EU-csúcson elfogadott zárónyilatkozatra vonatkozó kérdésre válaszolva közölte: a Fidesz-KDNP rendkívül veszélyesnek tartja azt a tervet, amely most éppen az Európai Bizottság asztalán van. Hozzátette: Frans Timmermans zöld megállapodásért felelős biztos hatástanulmány nélküli klímacsomagja tovább tetézné a bajt, mert további áremelkedést okozna, szétverné az európai középosztályt és szétzilálná az európai gazdaságot.

IDEA: a Stop Gyurcsány! petícióval nem tudott új szavazókat behúzni a Fidesz, csak adatfrissítésre volt jó

A tegnapi nappal tartalmi módosuláson esett át a Fidesz zajló petíciós kampánya, a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!, amelynek egyik célja az előválasztás kommunikációs ellensúlyozása volt. A petíciónak nevezett adatgyűjtés a legutolsó fideszes közlések szerint már több mint 1 millió embert ért el ‒ írja keddi Facebook posztjában az IDEA Intézet, amely az úgynevezett petíció társadalmi ismertségét vette górcső alá, és ez alapján aligha tudtak új szimpatizánsokat bevonzani a kormánypárthoz.

Kijelentette: meg kell védeni a rezsicsökkentést és annak eredményeit, ezért a Fidesz-KDNP támogatja a kormány álláspontját, miszerint ennek a tervnek megálljt kell parancsolni.