Strómancsalád: Már Mészáros Lőrinc öccse is milliárdos lett

Strómancsalád: Már Mészáros Lőrinc öccse is milliárdos lett

Nincs megállás, a Mészáros-birodalom tovább nyújtózkodik. A leggazdagabb magyarnak már a kisöccse is milliárdosok klubjába lépett.

Feleségével együtt összesen hat trafikkoncessziót nyert el annak idején Mészáros Lőrinc öccse, Mészáros János.

A strómanöcsi az utóbbi években követte rendkívül sikeres vállalkozó testvérét, így cégeiből összesen több mint 1,4 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a tavalyi év után

- írja az RTL.hu.

Mészáros Lőrinc öccse 1 436 273 430 forint osztalékról döntött önmaga számára

Az állami földpályázatokon 94, illetve 139 hektárnyi földterületet szerzett. Csakhogy ez sem volt elég.

Mészáros János több mint hat hektár földet vásárolt Óbarok területén. Felesége, Mészáros Krisztina pedig hat helyrajzi számon összesen mintegy tizenkét hektár földterület birtokosa lett, szintén az elmúlt évben.

Dől a közpénz Mészáros öccséhez. Is.

Mészáros Lőrinc öccse számos közpénzes megbízással is büszkélkedhetett az utóbbi években.

A Magyar Közút Zrt.-nek bedolgozó cégén keresztül 300 milliós osztaléknak örülhetett tavaly.

Egy másik közútkezelőn csüngő cége 400 millió forint osztalékot biztosított Mészáros János számára.

A leggazdagabb magyar testvére is cégről cégre terjeszkedik

Mészáros öccse 2016-óta a hídépítéssel foglalkozó Híd-Tám Kft. tulajdonosa is. Ez a cég az elmúlt évben 500 millió forint osztalékot fizetett a vállalkozónak. A Budapest–Belgrád-vasútvonal 750 milliárd forint összértékű beruházásából szintén jutott Mészáros Jánosnak, hiszen Mészáros Lőrinc és a kínai partnerek mellett alvállalkozóként a Híd-Tám is részt vesz az építkezésben, így ez a megbízás ugyancsak része annak a körülbelül 7,6 milliárd forint értékű közbeszerzésnek, amelyben 2023-ban érdekelt volt.

Mészáros és Mészáros összefog a pénzért

A Mészáros Jánoshoz tartozó cégbirodalom 2019-ben az Adept Enviro Kft.-vel bővült legutóbb.

Ez a vállalkozás Mészáros Lőrinc érdekeltségével közösen nyert el egy 2,5 milliárdos közpénzes megbízást, majd tavaly 3,6 milliárd forintos forgalmat és 202,9 millió forint adózott eredményt könyvelt el. Mészáros János 236 millió forintnál magasabb osztalékról döntött a cég eredménytartalékának terhére.

Az Agro-Felcsút Kft.-nél 2022-ben regisztrált 5,6 milliárd forintos forgalom tavaly 3,2 milliárd lett, az adózott eredmény viszont 137,8 millióról 257,8 millió forintra nőtt, de Mészáros János a cég legutóbbi mérlege szerint innen nem vesz ki osztalékot.

Ugyanakkor érdekesség, hogy ez a vállalkozás a Puskás Akadémia támogatója, illetve előzőleg eszközöket szállított a Várkert Bazárnak.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI Fotó/Koszticsák Szilárd)