Családbarát kormányzás: Újabb földterületekkel gazdagodott Mészáros Lőrinc nagybirtokos fivére

Családbarát kormányzás: Újabb földterületekkel gazdagodott Mészáros Lőrinc nagybirtokos fivére

Mészáros János ezzel együtt már több mint 300 hektárnyi földbirtokkal rendelkezik Felcsút környékén. Ezen kívül szépen prosperáló cégekben is tulajdonos, és feleségének gyarapszik a földtulajdona. Ismételten nagy segítség ez is a magyar családoknak...

Ez alakalommal több mint 6 hektár, azaz 60 ezer négyzetméter újabb területet szerzett Mészáros Lőrinc testvére a nyilvános állami adatbázis szerint – számolt be a Szabad Európa. A lap hozzáteszi, hogy a Felcsúton önkormányzati képviselői pozícióban lévő Mészáros János a vagyonnyilatkozata alapján mostanra több mint háromszáz hektárnyi földbirtokkal rendelkezik.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy nem csak NER-es oligarcha öccse, de

Mészáros Lőrinc sógornője, Mészáros Krisztina is több földbirtokot szerzett Felcsúton.

Így férjével együtt együtt már több ingatlant birtokoltak a településen. A földbirtokok tulajdonviszonyainak változását közzétevő állami honlap adataiból kiderül, hogy 2023-ban hat helyrajzi számon összesen közel 12 hektár földet szerzett Mészáros Krisztina, december közepén pedig Mészáros János is újabb területeket kapott.

Mészáros János 300 hektáros földbirtokát újabb 6 hektárral gyarapította, ami Mészáros Lőrinc kamionparkolója mellett fekszik Óbarokon. A három birtokot mindössze 25 millió forintért szerezte meg.

Az újonnan szerzett földek területe valamivel több mint 6 hektár, a földhivatali adatbázisban talált egy további földrészlettel együtt. Utóbbin egyelőre csak széljegyzetként szerepel Mészáros János neve, valószínűleg azért, mert csak nemrég kötötték a szerződést, és a tulajdonos bejegyzése még történt meg.

Mészáros János önkormányzati képviselőként január végén köteles lesz közzétenni vagyonnyilatkozatát, de a velük közös háztartásban élők vagyonnyilatkozata csak a Mentelmi Bizottság tagjai számára hozzáférhető.

A felcsúti milliárdos öccsének eszerint egyebek mellett Etyeken van szántója és legelője, Száron nádasa és legelője, Alcsúton termőföldje és fásított területe, Felcsúton több háza, Bicskén is egy telke és a Balatonnál is több ingatlan tulajdonosa és résztulajdonosa.

Mészáros Jánosnak közszereplőként a céges érdekeltségeiről is számot kell adnia. A felcsúti önkormányzati képviselő cégei között van többek között az 5,5 forintos éves bevételű Agro-Felcsút Kft., a 800 milliós bevételű Adept Enviro Kft. és a 3,8 milliárd forint éves árbevételű Híd-Tám Kft is.

A Mészáros család minden tagjának jól megy:

Az oligarcha felesége, Várkonyi Andrea egy újabb cégvezetői posztot kapott.

https://alfahir.hu/hirek/meglepetes-varkonyi-andrea-ujabb-cegvezetoi-posztot-kapott

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI Fotó/Koszticsák Szilárd)