A jobbikos Stummer János az első ellenzéki jelölt az országban, aki leadta az előválasztáshoz szükséges támogató aláírásokat

A jobbikos Stummer János az első ellenzéki jelölt az országban, aki leadta az előválasztáshoz szükséges támogató aláírásokat

Stummer János, Békés megye 1. számú választókerületének előválasztási jelöltje, a Jobbik, az MMM, a DK, a Momentum és az LMP közös jelöltjeként ma - az országban elsőként - átadta a helyi választási bizottságnak a hivatalos indulásához szükséges 400 ajánlást - adta hírül a Jobbik.

A párt közlése szerint Stummer János ezzel nemcsak azt mutatta meg, hogy választókerületében ő a legerősebb jelölt, hanem azt is, hogy Békés megyében eljött a változás ideje, jövőre az ott élőkkel és ellenzéki szövetségeseinkkel együtt fogja legyőzni az állampárt jelöltjét.

Ők tizenegyen már készülhetnek a Fidesz ellen, minden ellenzéki párt mögöttük áll az előválasztáson

Mivel ma elindult az ellenzéki előválasztáson a támogató aláírások gyűjtése, az is hivatalossá vált, hogy a 106 egyéni választókerületből lesz 11, amelyben már most megvan, ki lesz a Fidesz 2022-es kihívója. Kissé ünnepélyesebben fogalmazva, ez a tizenegy politikus már 2021 őszére elérte, hogy az adott körzet minden kormányt váltani szándékozó ereje őt támogassa.

Mivel a jobbikos politikus lett az első, aki hivatalosan is leadta a helyi előválasztási bizottsághoz a kellő számú aláírást, a Facebook-oldalán is boldogon számolt a hírről. 

Stummer János a Békéscsaba-központú választókörzet jelöltje, a hivatalos honlap szerint a kihívó pozícióért Kaposi László (Befogadó frakció: ÚVNP/LMP) és Miklós Attila (Befogadó frakció: MSZP) száll még versenybe szeptemberben. 

Stummer János: "Reményt szeretnék adni, hogy lehet ez a vidék újra a becsületesek otthona"

"Olyan jelölteket indítunk az előválasztáson, akik helyben már bizonyítottak és akik kellően integratívak ahhoz, hogy ne csak az elkötelezett ellenzéki szavazókat tudják megszólítani, de a bizonytalanokat is" - Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje nyilatkozta ezt pártja jelöltjeivel kapcsolatban. Interjúsorozatunkban bemu