Stummer János: nem fogjuk hagyni, hogy eltussolják a nyilvánvaló környezetkárosítást

Stummer János: nem fogjuk hagyni, hogy eltussolják a nyilvánvaló környezetkárosítást

A Jobbik alelnöke a sajtóban megjelent információk alapján közölte: úgy tudni, hogy még a Katasztrófavédelem munkatársait sem engedték be a szennyezést okozó cég területére. Ezzel kapcsolatban Pintér Sándor válaszára vár Stummer János.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ma az Országgyűlés plenáris ülésén közölte, a mérések azóta sem mutattak ki további határérték-túllépést, ezért abba kellene hagyni a hetek óta tartó rémhírkeltést. Dudás Róbert, a Jobbik frissen megválasztott képviselője ezt a választ nem fogadta el, majd egy helyi ivókútból vételezett vizet adott a miniszternek, aki ebbe azért már nem kóstolt bele.

Gulyás Gergely nem mert belekóstolni a Mátrai Erőmű környékéből származó ivóvízbe

Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője azonnali kérdéssel fordult Gulyás Gergely kancelláriaminiszterhez, a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mátrai Erőműben történt baleset, vegyianyag-szivárgás miatt. Arra emlékeztette a kormányt, hogy ez már a második hasonló eset. Hangsúlyozta azt is, hogy bár rémhírterjesztésnek nevezte a szivárgást Gulyás Gergely is, mégis több tucat ember lett rosszul az esettel összefüggésben, és vannak olyan szennyezett területek, amelyek még most sem látogathatóak.